Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:02:46

«Великий внесок у національну пам’ять», — відгуки з передпоказу «Битви за Чернігів»

02.01.2023   16:27Агенцiя

Третя, заключна серія документальної трилогії «Битва за Чернігів» вийде на екранах місцевих каналів Суспільного Мовлення 8 січня о 20:00.

Прем`єра на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбулась 22 грудня, того ж дня у Чернігові команда проєкту провела закритий допрем`єрний показ за участю героїв документального фільму.

«Дуже приємно, що цей фільм нікого не залишив байдужим. Багато людей, зокрема військові, підходили, дякували за фільм. Мені здається, що ми досягли своєї мети – показали оборону Чернігова такою, якою вона була. І саме цим виконали свою місію», — розповідає автор проєкту, продюсер новин
Суспільне Чернігів Андрій Тіток. І додає: «Ми досить спонтанно вирішили провести допрем`єрний показ третьої серії. Через ситуацію в країні нам такий захід видавався доволі небезпечним, але зрештою вирішили зібрати людей, в яких ми впевнені, та провели закритий допрем`єрний показ».



«Для мене було важливо, щоб військові були в центрі цієї події. Військові виступали на сцені, у залі стояли скриньки, були розміщені QR-коди, щоб кожен міг задонатити захисникам. Вдалося зібрати майже 24 тисячі гривень», — каже журналіст.

На сьогодні три серії документального фільму про оборону міста Чернігів зібрали на ютубі майже три мільйони переглядів.

«Такі результати були неочікувані. Коли ми створювали цей фільм, думки в редакції розділилися. У когось були сумніви, що такий фільм будуть дивитися, у когось не було. Однак ніхто не був впевнений у мільйонних переглядах. Я думав, що буде 100-200 тисяч переглядів і на цьому ми вирішимо, що проєкт вийшов класним. Але таких переглядів, коментарів, схвальних відгуків, ніхто не очікував. Для нас це як велика честь, так і велика відповідальність за нашу майбутню роботу», — говорить Андрій Тіток.

«Ми будемо раді, якщо ці три серії стануть матеріалом, для патріотичного виховання дітей у школах. Закликаємо активно ділитися посиланнями на фільм, якщо хтось ще не поділився. Дуже вдячні колегам, що допомогли нам з англійськими субтитрами. Наразі маємо плани озвучити цей документальний цикл англійською, додати субтитри французькою та іспанською, щоб якомога більше людей знали цю історію», — говорить продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий.


Відгуки глядачів стрічки, що побували на передпоказі: 

Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті:

— Я абсолютно вдячний автору фільму Андрію Тітку та всьому колективу Суспільне Чернігів за створення документального фільму «Битва за Чернігів». Це надзвичайно великий внесок у національну пам’ять та історію сучасної російсько-української війни. У фільмі дана цілісна та документальна картина того, як відбувалась оборона Чернігова. Хочу сказати, що все це було зроблено дуже щиро, дуже професійно. Це було надзвичайно важливо, цікаво та навіть повчально. Подвиг військових та всього міста вже увічнений у цьому фільмі, тому щира вдячність. Вважаю, що цей фільм є найбільшим успіхом творчого колективу Суспільне Чернігів.

Читайте також:
Залишаймося на зв’язку: частоти Українського Радіо та соцмережі Суспільного на Чернігівщині

Олександр Тимошенко, житель мікрорайону Бобровиця у Чернігові:

 — Ми люди, які жили в мікрорайоні Бобровиця, все чули, але не розуміли, що відбувається навколо. Завдяки спілкуванню журналістів Суспільне Чернігів з військовими, тепер хоч складається якась картинка того, що відбувалося. Знаємо, хто боронив Новоселівку та Чернігів загалом. Це дуже потужно, і воно однозначно було необхідно, адже це буде як архів для майбутніх поколінь. Дякуємо за роботу!

Алла Гаркуша, жителька Чернігова

— Такі документальні стрічки як «Битва за Чернігів» виконують важливу місію — фіксування та поширення злочинів агресора на території Чернігівщини і це мають бачити не лише жителі міста та області, а й люди у всьому світі.

Особисто мені запав до душі фрагмент фільму, в якому військовий розповідав як весь час співав під час виконання бойових завдань, тим самим йому вдавалося розрадити свою душу та колег. В той момент я пригадала влучний вислів, який не так давно почула: «Разом з піснею ми подолаємо ворога, разом з нею ми відбудуємо нашу країну». І це дійсно так!

Команда продовжуватиме готувати матеріали, що фіксують злочини російських військових та хроніку оборони області. У лютому
Суспільне Чернігів планує випустити матеріал, присвячений боям біля Прилук. Над ним працює кореспондентка Надія Мартишко.

Нагадаємо, «Битва за Чернігів» — найповніша на цей момент відеоісторія оборони Чернігова, знята командою Суспільне Чернігів за спогадами військових.
Першу, другу і третю серії цієї документальної трилогії можна дивитися із субтитрами англійською мовою на ютуб-каналі Суспільне Чернігів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини