Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:41:03

770 генераторів, 637 біотуалетів та 7000 лавок придбано за кошти міського бюджету для укриттів в багатоповерхівках

20.12.2022   11:01Агенцiя

Ще 3000 лавок та 200 біотуалетів придбано за бюджетні кошти Чернігівської територіальної громади і буде передано старшим будинків з найпростішими укриттями. На засіданні виконавчого комітету 15 грудня було погоджено передачу цього обладання обслуговуючим компаніям — «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», КП «Деснянське» та «Новозаводське». Вони ж розподілять це між багатоповерхівками, згідно заяв від мешканців.

Нагадаємо, що 1 липня цього року виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив Програму удосконалення мережі найпростіших укриттів на 2022-2023 роки, яка передбачає придбання для кожного укриття в багатоповерхівках  генератора, лавок, біотуалетів.

Після прийняття якої очільники управляючих компаній спільно з відділом із питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради провели збори з представниками багатоквартирних будинків. Під час яких було надано чернігівцям всю інфорацію про Програму та як нею скористатися.

Представники будинків мали написати заяву у якій вказати, що саме з переліченого їм потрібно — люди могли, порадившись з мешканцями будинку, як взяти все запропоноване обладнання, так і, наприклад, лише генератор чи лавки.

Після узагальнення отриманої інформації управління ЖКГ виконало закупівлю, потім передало це майно ЖЕКам, а ті розподіляли між заявниками. Саме в останніх зберігаєтьсяя все придбане, аби, в разі потреби, вони могли не гаючи часу розпочати ним користуватися.

На сьогодні процедура залишилися незмінною, аби отримати генератор, лавки чи біотуалет представнику будинку потрібно звернутися із відповідною заявою до управляючої компанії

Наразі вже придбано для найпротісших укриттів в будинках 770 генераторів, 637 біотуалетів та 7000 лавок.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.