Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:42:48

Олена Дмитренко та Дмитро Блауш зустрілися з бійцями білоруського полку, які у складі Збройних Сил воюють на боці України

16.12.2022   10:58Агенцiя

Білоруський полк імені Калиновського, який у березні 2022 року увійшов до складу Збройних Сил України, сформований для захисту України з білоруського батальйону з однойменною назвою. Підрозділ названо на честь одного з лідерів Січневого повстання білорусів, поляків, литовців та українців проти російської імперії у 1863 році, національного героя Білорусі Кастуся Калиновського.

Під час зустрічі з бійцями полку білоруських добровольців імені Калиновського, які разом із українським народом піднялися на захист нашої держави від росіян, голова обласної ради Олена Дмитренко зазначила, що підтримка всіх свідомих людей, які засуджують та відкрито виступають проти агресії російської федерації, дуже важлива для нас як на державному, так і на регіональному рівні.

– Допомога небайдужих білорусів особливо актуальною є для нашої прикордонної області, яка однією з перших відчула на собі жорстокість північного сусіда, – сказала Олена Дмитренко та згадала, як навесні цього року на Чернігівщині точилися запеклі бої, адже ворожі війська прагнули захопити обласний центр і продовжити наступ на Київ. Але завдяки мужності та героїзму захисників і підтримці місцевих жителів напад російської армії вдалося зупинити. Втримали Чернігів і не дали ворогу рушити далі на столицю бійці Збройних Сил України, територіальної оборони, 1-ої окремої танкової Сіверської бригади, яка зараз знаходиться на сході.

Присутній на зустрічі народний депутат України Ігор Гузь зазначив, що у випадку, якщо наступ ворога повториться, першим, хто зустріне білорусів на українському кордоні, будуть саме білоруські добровольці, які зможуть доносити своїм землякам правду про те, що війна проти України продовжує термін диктатури в самій Білорусі, а також страждання її народу під гнітом кремля.

У контексті діалогу зазначалося, що прагнення білоруського народу до свободи та допомоги Україні нівелюються бюрократичною машиною, якою керують з рф. В Білорусі зараз панує гнітюча атмосфера диктатури і велика частина білоруського народу, яка після подій 2020 року усвідомлює, що їхня держава втрачає волю, зараз на боці України. Свідомі білоруси розуміють, що від свободи нашої держави залежить свобода Білорусі, а перемога України буде перемогою усієї Європи. Тому питання: стати зі зброєю у руках за правду і свободу українського народу є для них принциповим.

Як відомо, білоруські добровольці брали активну участь у важких боях за Бучу, Ірпінь, Ворзель та Лук'янівку на Київщині, а нині воюють за Україну поблизу Бахмута та в інших гарячих точках. Своєю метою вони називають перемогу нашої держави та, маючи велику надію на реальну незалежність Білорусі, сподіваються у потрібний час на допомогу українців.

Висловлюючи вдячність бійцям Полку білоруських добровольців імені Калиновського та інших іноземних добровольчих загонів, які пліч-о-пліч із воїнами Збройних Сил захищають державні рубежі та боронять свободу і волю України, Олена Дмитренко та Дмитро Блауш висловили впевненість у Перемозі.

 

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини