Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:15:00

На Чернігівщині слідчі СБУ передали до суду матеріали стосовно прокремлівського агітатора

13.12.2022   10:21Агенцiя

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені стосовно мешканця Чернігівщини, який підозрюються у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України.

Правоохоронці викрили прокремлівського агітатора у листопаді 2022 року під час проходження ним огляду на одному з блок-постів регіону.

Встановлено, що мешканець Чернігова через інтернет-месенджер розповсюджував пропагандистську інформацію, у якій серед іншого висловлювалось захоплення роботою російських військових.

Слідчими зібрані докази, які підтверджують скоєння цією особою злочину, передбаченого ст. 436-2 (поширення матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі матеріали досудового розслідування передані до суду.

Також, слідчими СБУ повідомлено про підозру у скоєнні аналогічного злочину мешканці Бориспільського району Київської області, яка переїхала з Луганщини і має статус внутрішньо переміщеної особи. Під час огляду її мобільного телефону виявлено факт поширення матеріалів, у яких прославлялись та виправдовувались дії російських військових на території України. Варто зазначити, що її чоловік є також фігурантом кримінального провадження, відкритого за ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування злочинної діяльності ворожих пропагандистів здійснюється слідчими Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.