Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:32:06

Архітектор з Чилі допомагатиме відновлювати Чернігівщину

09.12.2022   10:23Агенцiя

Перспективи співпраці щодо відбудови Чернігівської області обговорили сьогодні на онлайн-зустрічі перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем та чилійський архітектор Крістіан Віттіг. Участь у зустрічі також взяли представники профільних структурних підрозділів ОВА.

Крістіан Віттіг поділився власним досвідом у відбудові чилійських міст після цунамі у 2010 році. Розказав і про свою роботу в Україні — відновлення міста Ірпінь на Київщині.

    — Я вже працював над проєктами відбудови деокупованого міста Ірпінь. Маю багато ідей щодо концептуального відновлення українських міст. Сподіваюся допомогти й у відновленні Чернігівщині, — повідомив чилійський архітектор.

У свою чергу, Костянтин Мегем розказав про особливості області та зруйновані ворогом об’єкти у населених пунктах. Учасники зустрічі дійшли згоди, що при розробці проєктів відбудови слід поєднувати історичні надбання та сучасні архітектурні тенденції.

    — Ми підготуємо для вас список об’єктів, що потребують відновлення. Потім разом вирішимо, з чого починати нашу спільну роботу у відбудові Чернігівщини, — зазначив Костянтин Мегем, висловивши сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Крістіан Віттіг є архітектором-консультантом офісу «Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions» та стратегічним консультантом фундації «La Fuente», яка відповідає за планування та імплементацію нових освітніх просторів, насамперед бібліотек.

У вересні 2022 року розпочав роботу над розробленням чотирьох архітектурних проєктів в Ірпені. Це проєкти бібліотечно-культурного центру Товариства письменників і поетів, меморіалу цивільним жертвам Ірпеня й Бучі, реконструкції Ірпінської бібліотеки й розроблення нового Генплану Ірпеня на основі чинного.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.