Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:37:09

У громаді на Прилуччині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого прикордонника – сержанта Богдана Назаренка

07.12.2022   10:37Агенцiя

У селі Валки Сухополов’янської громади відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь захисника України, прикордонника – сержанта Богдана Назаренка.

Про це пише сайт Сухополов’янської громади.

Подія відбулася 6 грудня, у День Збройних Сил України. Так, біля приміщення Валківської школи в селі Валки (Валківський старостинський округ) відбулося урочисте  відкриття меморіальної дошки  на честь мужнього воїна, справжнього  патріота, захисника України, прикордонника  –  сержанта Богдана Назаренка, який загинув відстоюючи суверенітет  та територіальну цілісність нашої держави.

«Відтепер пам'ятний знак на фасаді школи буде постійним спогадом  наступним поколінням про його патріотизм і героїчний подвиг», - йдеться в повідомленні.

Вшанування  та увіковічнення пам'яті Героя відбулося за участі  Сухополов’янського сільського голови  Дениса Росовського, старости Валківського старостинського округу  Антоніни Нестеренко,  посадовців сільської ради та представників депутатського корпусу, керівників установ та організацій, педагогічного колективу школи, рідних, друзів та односельців Богдана Назаренка.

Право відкрити меморіальну дошку надали сестрі Героя Юлії Назаренко та дружині  Вікторії Назаренко.

Щирими і щемливими були слова про Героя від сестри Юлії Назаренко. Теплі слова спогадів про шкільні роки звучали від першої вчительки Ліани Мартусь та класного керівника Павла Мичка.  

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Богдана Назаренка та загиблих Героїв під час  російсько-української війни, після чого у знак шани і вдячності усі присутні мали змогу покласти квіти до його меморіальної дошки.

priluki.city
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини