Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:46:37

Зустріч журналістів з прес-офіцерами ЗСУ

01.12.2022   20:38Агенцiя

30 листопада в приміщенні “Медіабази. Чернігів” відбулася зустріч представників чернігівських ЗМІ з прес-офіцерами ЗСУ.

Під час розмови журналісти порушили кілька важливих запитань у покращенні висвітлення інформації збалансовано та своєчасно.

 А саме:
- як правильно вказувати місце військових подій та коли це не шкодить самим військовим;
- хто оперативно може надати інформацію та з ким комунікувати, в разі загострення ситуації;
- акредитація журналістів для висвітлення подій в зоні бойових дій;
-  безпека представників ЗМІ під час виконання редакційних завдань;
- цікаві особи серед військових та історія їхнього героїзму - як правильно подавати інформацію, щоби не нашкодити;
- питання гендерної рівності серед військових, та багато інших.

Начальники служб зв’язків з громадськістю ТРО та ОК “ Північ” поділилися власним досвідом роботи з представниками українських та закордонних ЗМІ, вказали на найпопулярніші помилки медійників, що призводять до негативних наслідків.

Спільно з журналістами, які були присутні на зустрічі, розібрали кілька подібних ситуацій, відповідно до українського законодавства:

“Головний документ, за яким працюємо ми, як прес-офіцери, та радимо добре його вивчити й журналістам - це Наказ Міністерства оборони № 73 від 3.03.2022 року. - розповів начальник служби зв’язків з громадськістю 119 окремої бригади ТРО Сергій Калініченко. - Це документ, що чітко регламентує межі для представників ЗМІ, їхню безпеку та відповідальність. Відповідно до нього, ми надаємо всю інформацію, яка є суспільно важливою для українського народу.” 

Погоджувати та уточнювати інформацію безпосередньо з військовими - до такої спільної думки дійшли усі учасники зустрічі: “ Загалом ми ж виконуємо одне і те ж завдання: наближаємо перемогу, - каже директорка ТРК “Дитинець” Ірина Ломонос. - І комунікація із військовими для нас дуже важлива, особливо в нашій прикордонній області.

Інформувати населення-  наше головне завдання, але важливо це роботи так, аби не нашкодити нашим ЗСУ і не дати ворогу можливості застосувати нові методи у веденні ще й інформаційної війни. Тому ця зустріч особливо для мене була цікавою і змістовною. Я ще раз уточнила правила і норми подачі саме військової інформації, висвітлення не лише подій, а й героїв цих подій, акредитація знімальних груп і їхня безпека під час роботи.”

Під час зустрічі обговорили ще й багато суспільно важливих тем, що допоможе представникам ЗМІ визначити пріоритети в своїй роботі.

Хаб «Медіабаза. Чернігів» й надалі буде влаштовувати необхідні для роботи журналістів зустрічі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.