Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:34:41

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

30.11.2022   09:57Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 29 листопада по 8:00 30 листопада 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та  4  пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа  постраждала.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:       

14:38 – 15:29   29.11.2022 року


Зафіксовано 7 вибухів (прильотів) з міномету  120 мм у напрямку маріца (рф) – Залізний Міст Новгород-Сіверського району по території між населеними пунктами  Залізний Міст та Галаганівка. Відстань до наряду - 1 км, до н.п. Залізний Міст - 1,5 км, до кордону - 3,5 км.

15:30 – 16:15  29.11.2022 року


Зафіксовано 14 вибухів (прильотів) зі ствольної артилерії у напрямку погар (рф) – Грем’яч  Новгород-Сіверського району. Відстань до наряду - 4 км, до н.п. Кам’янська Слобода - 4 км, до кордону - 5 км.

Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:


На 42 км автодороги Р-67 (Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин) в с. Вересоч Чернігівського району по вул. Партизанській  об 11 год. 14 хв. 29 листопада водій автомобіля «ВАЗ 21074» не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з вантажним автомобілем «DАF».  Внаслідок пригоди пасажир автомобіля «ВАЗ 21074» отримав тілесні ушкодження  і був доставлений до Чернігівської обласної лікарні.

Пожежі – 4:


пожежі в житловому секторі – 3:

- в м. Прилуки по вул. Індустріальній, 13 у під’їзді п’ятиповерхового житлового будинку о 15 год. 35 хв. 29 листопада сталася пожежа в електророзподільних щитах. Вогнем знищено 3 лічильники електричної енергії (квартири №1, 2, 3) та електрообладнання, пошкоджено облицювання стін та стелі під’їзду. Причина - коротке замикання електромережі;

-  в с. Гальчин Чернігівського району  (Кіптівська ТГ)  в господарстві по вул. Миру, 26 о 17 год. 13 хв. 29 листопада сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни дерев’яні, покрівля металева). Вогнем знищено будинок.  Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;

- в  м. Прилуки  в господарстві  по 1-ому провулку Південний, 23 о 04 год. 30 хв. 30 листопада сталася пожежа житлового будинку (10х13 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю на площі 30 кв.м, пошкоджено конструктивні елементи перекриття та стін на площі 50 кв.м, майно. Причина - коротке замикання електромережі.

пожежі на об’єкті – 1:

- в  м. Ніжині  по вул. Покровській, 11А на території пункту приймання та сортування твердих побутових відходів КП «Виробниче управління комунального господарства» Ніжинської міської ради о 21 год. 47 хв. 29 листопада сталася пожежа в будівлі (8х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено меблі, майно, облицювання стін та стелі побутового приміщення. Причина пожежі та збиток - встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло працівниці підприємства,  1964 року народження.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:


Протягом доби здійснено 5 залучень піротехнічних розрахунків, за результатами яких виявлено, вилучено та перевезено до місця тимчасового збору 48 ВНП (з початку проведення робіт - 48830).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 2 мкр/год., Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 29 листопада по 20 годину 30 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень від 4º морозу до 1º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 3-5º, вдень 0-2º морозу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.