Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 15:12:13

На Прилуччині соцпрацівників із 9 громад навчали бути фасилітаторами курсу Самодопомога Плюс

21.11.2022   21:37Агенцiя

19 учасників з 9 громад Прилуцького району (Яблунівської, Варвинської, Ладанської, Ічнянської, Малодівицької, Сухополов’янської, Линовицької, Срібнянської, Прилуцької) опанували програму Самодопомога Плюс та зможуть навчати жителів своїх громад п’яти основним навичкам управління стресом, використовуючи попередньо записані аудіозаписи та ілюстрований посібник.

Про це повідомляють в Чернігівському обласному центрі соціальних служб.

Це відбулося 10 листопада під час виїзної роботи до Прилуки регіональних тренерів Чернігівського обласного центру соціальних служб Оксана Снитко та Юлії Велько. Вони навчали працівників надавачів соціальних послуг бути фасилітаторами курсу Самодопомога Плюс (Self-Help Plus, SH+).

Під час навчання майбутні фасилітатори ознайомились зі змістом та матеріалами курсу SH+, зокрема, з аудіозаписами SH+, посібником SH+ та книгою SH+ («Важливі навички в періоди стресу»), отримали досвід учасника курсу SH+, обговорили інструкції щодо навичок фасилітації SH+ та застосування цих навичок на практиці в рольових іграх, спробували  вести курс в ролі головного фасилітатора. Також учасники семінару разом з тренерами розглянули запитання, які, на думку фасилітаторів, можуть ставити учасники,  обговорили безпосередні ризики, потреби учасників, на які варто звернути особливу увагу, та питання безпеки.

Під час впровадження інтервенції в громадах фасилітатори отримуватимуть постійну супервізію та підтримку, оскільки це забезпечить компетентне ведення груп та допоможе їм продовжувати вчитися, вдосконалювати свої навички, підвищувати свою впевненість та відчувати підтримку в будь-яких складних ситуаціях, що можуть виникнути в групах SH+.

Посібники SH+ та ілюстровані книги «Важливі навички в періоди стресу» Чернігівському обласному центру соціальних служб надали International Medical Corps в Україні. Зазначені посібники і книги отримають фасилітатори з кожної громади після відповідного навчання.

Фото: Чернігівський обласний центр соціальних служб

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини