Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:59:38

Прилуцькою окружною прокуратурою забезпечено надходження коштів до бюджету громади

14.10.2022   14:13Агенцiя

Прилуцькою окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду, яким задоволено позовні вимоги прокуратури в інтересах держави в особі Північного офісу Державної аудиторської служби, Малодівицької селищної ради до суб'єкта господарювання в частині стягнення майже 150 тис. грн за договором.

Підставою звернення прокуратури до суду стало укладання додаткових угод між органом місцевого самоврядування та суб'єктом господарювання з порушенням вимог законодавства, що призвело до безпідставної зміни істотних умов договору та зростання ціни, покладення на бюджетну установу економічно невигідних зобов'язань щодо необгрунтованого витрачання бюджетних коштів.
Надавши належну оцінку доводам прокурора, Північний апеляційний господарський суд повністю задовольнив позовні вимоги.
Наразі рішення суду виконано в повному обсязі, майже 150 тис. грн вже перераховано на рахунок Малодівицької селищної ради Прилуцького району.
Таким чином, протягом 2021 – 2022 років, Прилуцькою окружною прокуратурою, з урахуванням аналогічної справи у 2021 році та надходження коштів до місцевого бюджету від постачальника газу за позовом прокурора у сумі майже 63 тис.грн., забезпечено надходження до місцевого бюджету Малодівицької селищної ради майже 213 тис.грн., яка у такий нелегкий час у зв’язку із збройною агресією російської федерації може витратити вказані кошти на потреби територіальної громади відповідно до умов сьогодення.


Прилуцька окружна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.