Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:03:35

На Чернігівщині поліція продовжує цикл профілактичних заходів з мінної безпеки

08.10.2022   20:20Агенцiя

Чергову лекцію на тему правил поведінки при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів ювенальні поліцейські Корюківського райвідділу поліції спільно з рятувальниками Державної служби з надзвичайних ситуацій провели для молодших школярів Менського освітнього закладу ім. Т. Шевченка.

Поліцейські та рятувальники розпочали спілкування з юними слухачами з нагадування про заборону відвідування лісів, яка продовжує діяти на всій території Чернігівщини. Ця вимога спричинена значним засміченням лісових масивів та їх околиць мінами, вибуховими пастками та нерозірваними боєприпасами.

Особливо актуальне застереження для тих місцевостей, які навесні зазнали тимчасової окупації російськими військами. А до них належить весь Корюківський район, тож, зокрема, і його Менська територіальна громада.

Поліцейські та рятувальники роз’яснили дітям, як слід поводитися у разі випадкового виявлення предметів, що викликають підозру або ж явно схожі на боєприпаси:

1) Заборонено торкатися знайденого предмета, пересувати його або робити з ним будь-які інші дії, особливо намагатися розібрати або знешкодити його.
2) Забороняється проводити будь-які роботи біля знайденого предмета, особливо ті, які можуть викликати навіть незначне коливання ґрунту.
3) Не можна користуватися запальничками, а також іншими джерелами відкритого вогню і предметами, які можуть його утворювати.
4) Не користуватися радіоелектронними пристроями (мобільними телефонами, пультами дистанційного керування, сигналізацією автомобілів тощо).
5) Забороняється заливати предмет рідинами, засипати ґрунтом, намагатися чимось накрити або здійснювати інші дії на нього: звукові, світлові, теплові, механічні та ін.
6) Не допускати скупчення людей безпосередньо поруч зі знайденим предметом.

ЩО РОБИТИ У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ?

Зупиніться, нічого не чіпайте. Зберігайте спокій, уникайте паніки. Запам’ятайте місце виявлення предмета.
Попередьте про виявлений предмет осіб, які поруч.
Якщо ви або люди навколо виконують якісь роботи – негайно припиніть їх.
Відійдіть самі і відведіть людей поруч якнайдалі (не менше 100 м) від знайденого предмета. Водночас відходити необхідно тим самим маршрутом (бажано слід у слід), яким ви прийшли. Якщо відходить група людей, то рухатися необхідно колоною по одному й так само, слід у слід.
Повідомте про виявлення підозрілого предмета в правоохоронні органи і спеціальні служби за телефонами 101 зі 102 (пояснюйте без поспіху, чітко, обов’язково назвіть точну адресу або добре помітні орієнтири місця знаходження вибухонебезпечного предмета).
По можливості до прибуття правоохоронних органів або спеціальних служб слід вжити заходів щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей.
Для закріплення засвоєного матеріалу гості провели з дітлахами гру: запропонували відгадати серію віршованих загадок, відповіді у кожній з яких прямо стосувалися мінної безпеки.
На звершення зустрічі ювенальні поліцейські роздали другокласникам друковані пам’ятки на тему зустрічі, порадивши їм і самим періодично перечитувати настанови та оновлювати знання з мінної безпеки, й обов’язково ознайомити з ними старших членів своїх родин.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини