Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:43:52

Служба судової охорони запускає нову кампанію «Твоя безпека – наша робота»

05.10.2022   17:19Агенцiя

29 вересня 2022 року Служба судової охорони (ССО) спільно з Консультативною місією ЄС (КМЄС) в Україні оголосила про запуск нової національної інформаційної кампанії «Твоя безпека – наша робота».

Досить приносити зброю в суди!

Кампанія розпочалася з пресконференції, протягом якої керівники ССО і КМЄС розповіли про роль Служба судової охорони у зниженні рівня небезпек і ризиків у судах, що зросли через збільшення кількості вогнепальної та іншої зброї у громадян з початку російського вторгнення. Безпека в судах не існує за замовчуванням. Замінування судів, блокування приміщень судів під час проведення суспільно-резонансних судових процесів, погрози на адресу суддів та учасників судових процесів – усе це багато років є буденним  явищем в українській системі правосуддя. Тому спікери закликали українців утриматися від спроб пронесення в суди зброї та інших заборонених предметів. Кампанія спрямована на дві аудиторії: перша включає професійну спільноту, зокрема адвокатів, суддів, прокурорів, працівників апарату суду; друга – це громадяни, які взаємодіють чи будуть взаємодіяти з різними органами судової влади, наприклад свідки чи родичі обвинувачених.

Майже 87 тис. заборонених предметів «знешкоджені»

З початку війни оперативні обов'язки служби продовжують зростати, адже потреба у безпеці в органах правосуддя та роль ССО у її забезпеченні значно розширилася. Так, з січня по серпень 2022 року працівники служби встигли забезпечити охорону 1,74 млн судових засідань та не допустили пронесення в суд 86 539 заборонених предметів, у т.ч. 2429 одиниць вогнепальної зброї, спроби пронесення якої зросли у 18,5 разів, порівнюючи з січнем серпнем 2021 року, коли було знайдено 131 одиниць. “Тож ми просимо громадян дотримуватися правил і не брати до суду речі, яким там не місце, або ж не нарікати на дії працівників Служби, які запобігають пронесенню таких предметів у будівлі суду. Адже безпека усіх учасників судового процесу – це наша робота”, – підкреслив Олександр Баланда, заступник Голови Служби судової охорони.   

Мова йде про безпеку кожного

У Консультативній місії Європейського Союзу в Україні, яка фінансує дану кампанію, зазначають, що її метою є привернення уваги громадськості до забезпечення безпеки учасників судових засідань та формування розуміння того, чому і як Служба судової охорони працює для забезпечення безпеки кожної людини.  “Величезна кількість стрілецької зброї та небезпечних предметів, які так і не потрапили до зал судових засідань, вразила нас та змусила усвідомити важливість Служби судової охорони для забезпечення безпеки кожної людини у судах”, – заявила Маура О’Салліван, керівник апарату Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. За її словами, місія відзначає вагомий внесок Служби судової охорони у зміцненні довіри суспільства до судової системи. “Ми продовжуватимемо надавати підтримку українським партнерам Місії з більшою увагою до їхніх потреб в умовах нинішнього воєнного стану”, - зазначила Маура О’Салліван на пресконференції.

Що далі?

Пресконференцію відвідали 12 представників медіа, у тому числі 2 національні телеканали. Наступними кроками буде підтримка комунікації через наступні канали: відеоролики для демонстрації прикладів щоденних небезпек, які попереджують співробітники ССО; постери у судах, які показують ССО як гаранта безпеки в установах системи правосуддя; інсталяція «Куб» з чотирма тематичними зонами, які дозволять відвідувачам та співробітникам судів краще зануритися у результати щоденної роботи ССО; випуски подкасту, присвяченого реальним історіям працівників ССО, які зіграли свою роль у попередженні небезпек у будівлі суду; інформаційні ініціативи для українських медіа.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини