Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:21:45

Спеціальний кореспондент Суспільне Чернігів отримав спецприз конкурсу «Честь Професії»

30.09.2022   11:04Агенцiя

Спеціальний кореспондент Суспільне Чернігів Олександр Котенко отримав спецприз конкурсу професійної журналістики «Честь Професії» за найкраще новинне висвітлення резонансної події в локальному медіа з проєктом «Історія чоловіка, який вибрався з могили після розстрілу. Лежав між двома вбитими братами».

«Чому подав саме цю історію: по-перше, я тричі їздив в цей населений пункт в Чернігові, шукав саме Миколу Куліченка, який вибрався з могили — не вдалося його знайти, сусіди довго не відкривали, де ж він знаходиться. Ми знали, де він живе, але він проживав потім у батька свого.

І це дійсно така історія, коли ти приїжджаєш на могилу, де він був закопаний, разом зі своїми братами, враховуючи, що їх трьох розстріляли, йому просто пощастило, що він в певний момент поворушив головою і куля пройшла на виліт.

Чернігівщина і саме люди на Чернігівщині з перших днів повномасштабного вторгнення на собі відчули, що таке війна і що таке “рускій мір”. І ось саме Микола Куліченко, я думаю, відчув це найбільше серед усіх людей на Чернігівщині, а історій жахливих там багато. Тому дякую Миколі Куліченко, що він вижив. Слава Україні», — сказав Олександр Котенко під час отримання спецпризу.

Зміг вибратися з могили після того, як росіяни розстріляли його в лісопосадці разом з двома братами. Це сталося на Чернігівщині. Троє братів потрапили у полон до росіян після окупації села, пройшло три доби допитів та розстріл. Після звільнення села могилу розшукали, там було вже два тіла. У чоловіків були зв’язані ноги та руки і вогнепальні поранення в голову, підтвердив Суспільному прокурор Чернігівської окружної прокуратури Сергій Хамайко. Журналісти Суспільне Чернігів знайшли третього брата і показали його історію.
 
Загалом, три проєкти Суспільного у трьох спецпризах — переможці XIII конкурсу професійної журналістики «Честь Професії», який проведено в межах події National Media Talk* 29 вересня.

За перемогу цьогоріч змагалося 50 матеріалів-фіналістів у 6 основних, 2 спеціальних номінаціях та за 8 спецпризів конкурсу. Усього учасники подали 902 журналістські матеріали, оприлюднені в медіа з 1 січня 2021 року до 31 травня 2022 року.

Додамо, «Честь Професії» — це загальнонаціональний конкурс професійної журналістики, який проводиться з 2010 року. Організатор конкурсу — Національна асоціація медіа.

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.