Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:14:46

На Прилуччині поліцейські притягнули до відповідальності продавця магазину за продаж алкоголю неповнолітнім

29.09.2022   11:58Агенцiя

Співробітники ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції склали два адміністративні протоколи на продавця магазину в Талалаївській громаді, який продав алкоголь неповнолітнім.

 Також поліція направила подання до Державної податкової служби України щодо позбавлення торгового закладу ліцензії.  
Днями до Прилуцького районного відділу поліції надійшло повідомлення про те, що до Талалаївської лікарні доставлена непритомна 10-річна дитина з ознаками тяжкого алкогольного отруєння.
Для з’ясування всіх обставин на місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції Талалаївського відділення поліції та співробітники ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції.
Правоохоронці встановили, що компанія неповнолітніх святкувала день народження свого товариша. Під час святкування троє із неповнолітніх гостей вживали слабоалкогольні напої, які придбали у місцевій крамниці. Після цього один 10-річний хлопчик знепритомнів. Діти викликали «швидку», медики госпіталізували хлопця до лікарні.
Наразі загрози життю неповнолітньому немає.
Правоохоронці зафіксували два факти продажу алкоголю неповнолітнім. На продавця магазину поліцейські склали адміністративний протокол за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями й тютюновими виробами).
Також на батьків тих трьох хлопців, що вживали алкоголь, ювенальні поліцейські склали адміністративні протоколи за статтею 184 Кодексу Країни про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).
З батьками та дітьми співробітники ювенальної превенції провели профілактичну роботу.
Крім цього поліцейські направили подання до Державної податкової служби щодо позбавлення магазину ліцензії за продаж алкоголю неповнолітнім, що призвело до тяжких наслідків.
Поліція закликає підприємців дотримуватись чинного законодавства та не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям.
Нагадуємо, що за таке правопорушення передбачений штраф від 6 800 до 13 600 гривень.

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини