Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:23:37

У Прилуцькому районі діти відсвяткували день народження по-дорослому: один з гостей потрапив до лікарні

27.09.2022   09:50Агенцiя

Останнім часом збільшилася кількість отруєнь молодих людей алкогольними напоями.

Прикрий випадок трапився нещодавно і у нашому районі.

Так, 20.09.2022 до чергової частини відділення поліції № 1 Прилуцького районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про те,  що  до приймального відділення Талалаївської центральної лікарні з  діагнозом алкогольне отруєння тяжкого ступеня  автомобілем швидкої медичної допомоги доставлено одинадцятирічного мешканця смт. Талалаївка. Завдяки зусиллям медиків загроза здоров'ю дитини  подолана.

Як з'ясувалося в ході перевірки, проведеної працівниками поліції, в той день хлопчик разом з однолітками святкував день народження товариша. В той час як сам іменинник відзначив подію лише солодкими напоями, наш «герой» разом з більш «досвідченим» дванадцятирічним товаришем вирішили відсвяткувати по-дорослому, зробивши «коктейль» з міцного алкоголю, пива та слобоалкогольного напою, при чому два останні інгредієнта були придбані в місцевому продовольчому магазині. Таке святкування врешті  і довело дитину до реанімаційного відділення лікарні.

Шановні батьки! Знайте коло знайомих та друзів своїх дітей, володійте інформацією щодо місця їх перебування, особливо у вечірній час.

Шановні підприємці та продавці! Неухильно дотримуйтеся чинного законодавства, не здійснюйте продаж алкогольних та тютюнових виробів дітям. Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачено заборону щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

У нашому випадку на батьків неповнолітніх, які вживали спиртні напої, інспектором ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області складено адміністративні протоколи  за ч. 1 ст. 184 КУпАП. Адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 КУпАП складено і на продавця магазину, який реалізував неповнолітнім спиртні напої.

Для запобігання аналогічним ситуаціям в подальшому працівниками поліції  заплановано проведення рейдів  по місцях реалізації спиртних напоїв та закладах відпочинку.

Прилуцька окружна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини