Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:32:18

Чернігівська ОВА спільно з французькою компанією напрацьовує можливості співпраці у сфері будівництва та інвестицій

27.09.2022   09:00Агенцiя

Французька компанія «Neo-Eco-Development» розпочинає в Гостомелі Київської області перший проєкт із будівництва житла, де використовуватимуть матеріали, перероблені з уламків зруйнованих будівель.


 Попередньо близько 250 кг зразків було направлено у Францію для проведення аналізу. У результаті за сприяння уряду Франції компанія планує збудувати у місті шість будинків. При цьому використають 75% будівельного сміття, що утворилося там внаслідок бойових дій. Свою допомогу пропонують і Чернігівщині.

З цього приводу представники «Neo-Eco-Development» поспілкувалися з першим заступником начальника Чернігівської ОВА Костянтином Мегемом та керівниками дотичних структурних підрозділів.

«Наш регіон дуже постраждав внаслідок військової агресії російської федерації. Тому відбудова області та забезпечення її мешканців житлом — наше першочергове завдання. Ми вдячні за будь-яку підтримку в цьому напрямі. Пропозиція переробки матеріалів від зруйнованих будинків з подальшим використанням цікава ще й з огляду на те, що розв’язується паралельне питання — утилізація відходів», — зазначив Костянтин Мегем.

Делегати акцентували, що такий метод переробки не підходить для індивідуальних будинків — потрібні однотипні об’єкти, збудовані з більш-менш однакового матеріалу. Тому братимуть до уваги багатоповерхівки та як варіант — адмінбудівлі. Щоб визначити мінеральний склад матеріалу, зразки необхідно відправити у Францію. Ще одна умова — гарне сортування відходів (без гіпсокартону і ПВХ, що міститься, приміром, у шпалерах). На відповідність будівельним нормам отримана речовина тестуватиметься за українським чи європейським законодавством.

Розглядає іноземна сторона і можливість передачі переробленого матеріалу компанії, яка безпосередньо будуватиме житло, що значно здешевить його вартість.

Обговорили учасники зустріч й інші напрями співпраці. Французьких представників цікавило інвестування у виробництво цементу на Чернігівщині з використанням методу мінімального викиду вуглецю, а також переробка сільськогосподарських відходів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.