Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:40:19

Чернігівщина попрощалася з трьома Захисниками

12.09.2022   08:49Агенцiя

11 вересня Чернігівщина попрощалася з трьома Захисниками - старшим солдатом Науменко Костянтином, майором Благовісним Вадимом та солдатом Борзовим Миколою, які загинули у бою за свободу та незалежність України.

Науменко Костянтин Вікторович народився 1 березня 1995 року в селі Сядрино Корюківського району Чернігівської області. У 2013-му році він закінчив Сосницький професійний аграрний ліцей, опанувавши спеціальність "тракторист-машиніст".
У 2015-2016 роках Костянтин проходив строкову військову службу у військовій частині А3036. З 2016-го по 2019 рік проходив військову службу за контрактом у в/ч А3018.
У 2016-2017 роках наш земляк брав безпосередню участь в АТО (ООС) на Донеччині та Луганщині. Після початку повномасштабного ворожого вторгнення Костянтин вирішив повернутися до військової справи та знову взяти до рук зброю, аби давати гідну відсіч загарбнику.
Так він спочатку обороняв Чернігівщину, а трохи згодом потрапив до складу 54-ї окремої механізованої бригади.
На жаль, 6 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Золотарівка на Луганщині Науменко Костянтин загинув... Вдома у нього залишились мати Ірина Миколаївна та брат Олексій.
11 вересня полеглого Захисника провели в останню путь у місті Корюківка.



Благовісний Вадим Андрійович
народився 14 вересня 1995 року у селі Перепис на Городнянщині. Закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, службу ніс у 299-й бригаді тактичної авіації. Від початку повномасштабного ворожого вторгнення здійснив 95 бойових вильотів, під час який (в умовах протидії ППО та винищувачів противника) брав участь у знищенні скупчення броньованої техніки та живої сили противника, складів РАО та паливно-мастильних матеріалів (ПММ).
За цей час Захисник знищив близько 100 одиниць броньованої техніки, понад 80 одиниць автотранспортних засобів, близько 40 автоцистерн ПММ та близько 800 чоловік живої сили противника.
Завдяки умілим діям неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з під авіаційних та ракетних ударів противника. За попередні значні досягнення Благовісного Вадима нагороджено орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступеня.
На жаль, 7 вересня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання у складі пари Благовісний Вадим загинув...
11 вересня з ним востаннє попрощалися у селі Синдаревське Ніжинського району.



Борзов Микола Вікторович народтвся 5 серпня 1969 року у місті Алатир. З 1979 по 1984 року навчався у школі №3, потім переїхав в смт Булавинське на Донеччину, де і продовжив навчання.
З початком повномасштабного ворожого вторгнення також вирішив долучитися до Захисників України. Так він потрапив до складу 21-го окремого мотопіхотного батальйону «Сармат» у складі його разом з побратимами віддано захищав Україну від ворожих окупаційних сил.
На жаль, 31 серпня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Піски Борзов Микола загинув, до сотаннього подиху борючись за свободу та незалженість українського народу.
11 вересня прощання з загиблим воїном відбулося у Ніжині на Алеї Слави


Чернігівський обласний ТЦК та СП

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини