Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:58:21

Захисники Чернігова: Привітав донечку із днем народження і пішов захищати місто

16.08.2022   09:58Агенцiя

- Найперше про, що я думав коли почалась війна - це звичайно діти. Я хотів вберегти їх від цього жаху, - згадує Дмитро про перші дні військового вторгнення.

- Для себе вирішив, що дома сидіти не стану і треба активно долучатись до оборони. Я батько трьох доньок, у однієї день народження у кінці лютого. Святкувати нажаль не довелось. Зранку привітав дитину з днем народження і пішов захищати місто. Рідні до мого рішення віднеслись з розумінням ситуації, але ж звичайно були сльози від турбування і страху за наше майбутнє, - продовжує він розповідь.

Вже по дорозі отримувати зброю, подзвонив братові з проханням приглянути за сім'єю, але почув у відповідь те саме прохання, так як брат, Женя, теж направлявся до ТРО. Там вже зустрілись і потрапили до одного підрозділу, де разом і служимо.

Згадуючи події, що відбувались з ними, Дмитро розповідає: «Спочатку нас  розподілили для несення служби на блок посту, котрий знаходився на околиці міста, а згодом  вже підпорядковували до регулярних частин ЗСУ. Окрім звичних завдань вели додаткове спостереження за противником на винесених постах. Доповідали про російські  колони, їх склад та кількість техніки. А ще копали, постійно копали і укріплювали свої позиції. Коли орки відступали, нас перекинули далі за місто. У нашому районі до цього перебували  російські війська і після них залишилось чимало усілякого сміття. Треба було якось облаштувати своє нове місце і ми вирішили використати старі ящики від російських "Градів",  я поліз розбирати ящики, і трапився вибух. Виявилось, що в одному з ящиків було встановлено розтяжку з гранатою, на відкриття. Мені повезло, що граната була з іншого боку ящика, і я встиг трішки відбігти, потім пролетів трохи з вибуховою хвилею. Але дякувати Богові, живий, хоча й погано після цього став чути. Коли летів єдина думка котра була, хоча б не забруднитись, бо речей запасних не було, а треба було якось сушитись. Так тепер в мене 1 квітня другий день народження».

За час активних бойових дій біля Чернігова, найстрашнішим було слухати попередження по рації. Сім'я знаходиться в місті і ти чуєш скільки літаків летить на місто, і розумієш, що з цим нічого зробити не можеш. Легше від згуртованості колективу на єдину мету – не допустити окупантів у місто. І все проходило більше на ентузіазмі та на гуморі. Згадуючи ті події зараз, я розумію, що росія вдерлась до нас тільки стріляти та вбивати і вони мають полягти на нашій землі.

 #ми_звитяжні

Регіональне управління Сил ТрО “Північ” Збройних Сил України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини