Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:35:41

COVID-19 та інші інфекційні хвороби не зникають, тож щепленнями нехтувати не варто — Андрій Лінник про епідситуацію на Чернігівщині

11.08.2022   09:59Агенцiя

Епідемічна ситуація на Чернігівщині зараз стабільна. Проте бойові дії, які тривали в області, та її тимчасова окупація — це несприятливі фактори, що збільшують ризики ураження інфекційними хворобами.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОВА Андрій Лінник на брифінгу для ЗМІ 10 серпня.

Окремо він зупинився на питанні поширення коронавірусної хвороби.

Зараз захворюваність на COVID-19 у Чернігівській області спала, але повністю хвороба, звісно, не зникла. Андрій Лінник зазначив, що як ВООЗ, так і Міністерство охорони здоров’я України прогнозують восени нову хвилю цього захворювання. Аби убезпечитись від нього, варто щепитися тим, хто цього ще не зробив, а також отримати бустерну дозу вакцини.

Для цього на Чернігівщині працюють 65 пунктів вакцинації, зокрема 6 — у місті Чернігів.

З початку 2022 року на Чернігівщині зафіксовано дещо більше, ніж 23 тисячі випадків COVID-19. Зараз 27 жителів області перебувають на амбулаторному лікуванні з легкою формою хвороби. Ще 13 — на стаціонарному, частина з них потребує періодичної кисневої підтримки.

«По-перше, багато людей вже вакцинувалися, причому пройшли повну вакцинацію доступними препаратами. По-друге, багато людей, на жаль, перехворіли, і у них виробився імунітет після перенесеної хвороби», — пояснив спад рівня захворюваності Андрій Лінник. За його словами, стресова ситуація, пов’язана з бойовими діями в області, також стимулювала захисні функції організму у мешканців.

Нині на Чернігівщині провакциновано від COVID-19 понад 400 тисяч осіб.

Також на брифінгу мова йшла про рутинну імунопрофілактику. В умовах війни важливо вчасно вакцинувати дітей та дорослих від інфекційних хвороб згідно з календарем профілактичних щеплень, а також надолужити пропущені щеплення. 

Великі скупчення людей, проблеми з доступом до базових ресурсів, засобів гігієни сприяють поширенню інфекцій. Кір, краснуха, епідемічний паротит, поліомієліт, дифтерія, кашлюк можуть швидко поширюватись та загрожувати як дорослим так і дітям.

З об’єктивних причин у січні–червні у Чернігівській області річний план вакцинації від хвороб, які зазначені в Національному календарі щеплень, виконано лише на 26,6%.

Єдиний спосіб специфічної профілактики інфекційних хвороб та надійний засіб убезпечитися від них — це вакцинація, нагадав Андрій Лінник та закликав не нехтувати плановими щепленнями, так само як і дотримуватися санітарно-гігієнічних норм.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини