Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:44:35

У Чернігові з 20 серпня стартує проєкт «Єдині», який допоможе перейти в спілкуванні на українську мову

09.08.2022   18:14Агенцiя

Чернігів приєднався до реалізації мовного проєкту «Єдині», головним напрямком якого є підтримка тих, хто має бажання перейти в спілкуванні на українську мову. Стартує він у нашому місті 20 серпня.

Меморандум про співпрацю з ініціаторами цього загальноукраїнського проєкту підписав начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук під час його онлайн-презентації у Чернігівському туристичному інформаційному центрі.

— Проєкт «Єдині» ініціювала ГО "Українська громадська гуманітарна платформа". Суть його полягає в тому, що в містах створюються розмовні клуби, які обговорюватимуть загальнонаціональні проблеми.

У нашому місті такий клуб буде відкритий 20 серпня на базі туристичного інформаційного центру, а з вересня запрацює коворкінг у центральній бібліотеці.

Погляд і бачення цього клубу надзвичайно цікаві та практичні, тому що мова йде не про звичайні курси, де вивчаються якісь правила, а про прямий контакт, дієвість та обговорення будь-яких проблем, проєктів, завдяки нашим партнерам із Києва. Це може бути презентація якоїсь книжки чи соціальний проєкт. Але умова дуже проста – розмовляти українською мовою, яка на сьогодні є своєрідною зброєю, — говорить Олександр Шевчук.

Усі бажаючі містяни, а також внутрішньо переміщені особи, можуть долучитися до масштабного мотиваційного проєкту і протягом 28 днів отримати підтримку для комфортного переходу в спілкуванні на українську мову. Для цього потрібно зареєструватися у ґуґл-формі за посиланням тут.

Зустрічі з учасниками матимуть змішаний формат: поєднання онлайн та живих зустрічей. Відбуватимуться вони щосуботи о 15-й годині.

Спікерами будуть викладачі української мови, а також психологи. Протягом навчання учасники отримуватимуть завдання та навчальні матеріали, які допоможуть подолати мовний бар’єр, візьмуть участь у вебінарах та розмовних клубах.

На сьогодні вже 23 українських міста долучилися до цього проєкту, запрацювало 90 розмовних клубів, які охопили більше 700 офлайн-учасників. Загалом же від старту проєкту — більше 23 тисяч учасників

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини