Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:33:00

Набої, зброя та ножі: судові охоронці запобігли пронесенню до судів Чернігівщини більше тисячі небезпечних предметів

09.08.2022   11:31Агенцiя

Упродовж липня в 19 установах системи правосуддя, охорону яких забезпечують співробітники територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області, відбулося 4949 судових засідань (з початку року - 21976).

Загалом через пости пропуску та охорони пройшло 10969 громадян (з початку року - 50062). В ході несення служби судовими охоронцями попереджено пронесення більше тисячі заборонених предметів.

Такі результати службової діяльності у липні 2022 року представив відділ організації охорони та підтримання громадського порядку територіального управління Служби судової охорони Чернігівщини.

Так, завдяки пильності судових охоронців було припинено спроби пронесення на територію судових установ 1042 небезпечних предметів, що на 966 одиниць більше ніж у липні 2021 року.

Найбільше заборонених речей виявили у Чернігівському окружному адміністративному суді – 307 одиниць. Далі йдуть Деснянський та Новозаводський районні суди міста Чернігова – 293 і 168 предметів відповідно.
З огляду на воєнний стан збільшилась кількість відвідувачів, які мають при собі зброю. У зв’язку з цим відбувся і значний приріст виявлених набоїв – 814 штук, що становить 78% від загальної кількості заборонених предметів. Другу позицію займають ножі та колючо - ріжучі предмети - 141 одиниця або 13,5%, а третю – вогнепальна зброя – 50 одиниць або 4,8%.

Нагадаємо, перевірка відвідувачів установ системи правосуддя на наявність потенційно небезпечних предметів є одним із основних завдань Служби судової охорони. Під час здійснення пропуску на об’єктах охорони співробітники Служби мають право візуально оглядати речі громадян, при цьому застосовувати при поверхневій перевірці металодетектор. У разі виявлення заборонених предметів, відвідувача інформують про необхідність залишати такі речі в спеціально облаштованих скриньках.

Довідка:
Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.  
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

Пресслужба ТУ ССО у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини