Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 21:44:32

За втручання прокуратури недопущено проведення процедури банкрутства державного підприємства, що відноситься до сфери управління Національної академії аграрних наук України

29.07.2022   10:38Агенцiя

За активної участі прокурора ухвалою Господарського суду Чернігівської області закрито провадження у справі про банкрутство Державного підприємства «Дослідне господарство «Чернігівське» Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України».

При винесенні рішення про закриття провадження у справі Господарським судом враховано норми діючого законодавства, яке забороняє застосовувати санацію або ліквідацію державних підприємств.
Відповідальність за борги державних юридичних осіб несе держава за рахунок коштів державного бюджету. Для цього встановлені додаткові механізми захисту прав кредиторів таких юридичних осіб-боржників, визначені Законом України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень».

Перерахування коштів стягувачам здійснюється в таких випадках органами Державної казначейської служби України.

Справа ж про визнання банкрутом дослідного підприємства, частка державної власності в статутному капіталі якого становить 100 відсотків, порушена за ініціативи приватного товариства, борг перед яким становить 2,7 млн грн. Загальна сума кредиторських вимог – понад 5 млн грн.

Чернігівська обласна прокуратура реалізуючи повноваження, визначені Законом України «Про прокуратуру», вступила у розгляд справи в інтересах держави в особі Національної академії аграрних наук України.

Довідково: у постійному користуванні ДП «Дослідне господарство «Чернігівське» перебуває майже 800 га земель, у тому числі під садами, що знаходяться в межах Іванівської територіальної громади Чернігівського району, є сільгосптехніка, обладнані підземні овочесховища та інше нерухоме майно.

Чернігівська обласна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини