Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 08:43:13

До середини осені зберігається загроза обстрілів з білорусі

07.07.2022   20:49Агенцiя

Загроза ракетного обстрілу України з боку білорусі зберігається ще на три місяці, інформує білоруська моніторингова група «Беларуські Гаюн».

Дія зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні білорусі продовжена згідно з NOTAMN O0547/22 з 8 липня по 7 жовтня 2022 року.

Сказано, що обмеження не поширюється на авіацію ЗС рб та Держприкордонкомітету рб.

Територія зони обмеження не змінилася.

Заборона на польоти над південною частиною білорусі була введена 24 лютого 2022 р. з початком російського вторгнення в Україну. Саме з півдня білорусі і відбуваються запуски ракет територією України. З початку війни з території білорусі українськими містами було запущено не менше 689 боєголовок.

Українська сторона вважає, що з білоруського боку випущено більше -  788 крилатих та балістичних ракет було випущено з території рф та білорусі з початку війни.

Такі дані повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Зокрема: 213 снарядів комплексу «Іскандер» та 61 ракета – «Точка У», а також крилаті ракети та ракети морського базування. Основними цілями були об'єкти транспортної інфраструктури південних та східних регіонів України.

Таким чином, загроза ракетного обстрілу території України з повітряного простору білорусі зберігається як мінімум ще на три місяці.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.