Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:45:34

Дитячому будинку сімейного типу в Киїнці передані продуктові набори

06.07.2022   07:50Агенцiя

Представники Служби у справах дітей ОВА та Чернігівської РВА 4 липня відвідали у Киїнці дитячий будинок сімейного типу Анни Шатирко, в родині якої виховується десятеро дітей. Мета візиту — з'ясувати житлово-побутові умови проживання вихованців.

Під час зустрічі посадовці зазначили, що сприятимуть залученню спонсорської допомоги та коштів місцевої влади для розв’язання матеріальних потреб сім'ї, зокрема підготовки дітей до нового навчального року. Нині ж за сприяння благодійників родині передали продуктові набори.

Зазначимо, що з метою підвищення рівня соціального захисту дітей соціально-незахищених категорій до співпраці залучаються громадські організації. Зокрема на Чернігівщині реалізовувалися проєкти спільно з:

  • БО «СОС дитячі містечка» – для надання грошової допомоги (2200 гривень на особу протягом трьох місяців) прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та родинам опікунів, піклувальників, в яких виховується 3 або більше дітей. За поданими заявками, 138 таких родин (а це 619 осіб) отримали виплати на загальну суму понад 3,7 мільйона гривень;
  • ГО «Ерлайт» організовані виплати грошової допомоги дітям, батьки яких загинули під час військових дій (11 дітей з восьми родин). Залучено більш ніж 30 тисяч гривень.

За оперативними даними служб у справах дітей, в області налічується близько двох тисяч сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 1863 перебувають у сімейних формах виховання (опіка, піклування – 1327 дітлахів; прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу – 536).

Усього на Чернігівщині нараховується 34 ДБСТ, два з яких створені у червні поточного року.

З початку року в області усиновлено 9 дітей (5 – українцями та 4 – іноземцями), ще 4 справи стосовно усиновлення українцями 4 дітей перебувають на судовому розгляді. Ще десятеро влаштовані у прийомні сім`ї.

За повідомленням Служби у справах дітей
Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.