Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:19:04

Поліцейських Чернігівщини відзначили за сумлінну службу з нагоди професійного свята

04.07.2022   14:47Агенцiя

4 липня, в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області відбулося урочисте нагородження кращих поліцейських.

З професійним святом присутніх привітали начальник обласної поліції Володимир Нідзельський, Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, командувач оперативного угрупування військ «Чернігів» Петро Ромигайло, перший заступник Голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш.

З вітальним словом до присутніх звернувся керівник ГУНП в Чернігівській області Володимир Нідзельський:

– Дорогі друзі, колеги, сьогодні ми відзначаємо сьому річницю Національної поліції України! Девіз «Служити і захищати» – незмінний для кожного з нас, особливо в умовах війни. Поліцейські Чернігівщини з гідністю і честю виконують свої службові обов’язки та жертвують найдорожчим – своїми життями.

Володимир Олександрович запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам'ять полеглих поліцейських. Він зазначив, що повномасштабна війна стала справжньою перевіркою на міцність для кожного з нас. Захист людей і їхня безпека стали головними пріоритетами в роботі поліції.

– Нашими реаліями стали колосальні навантаження і цілодобові чергування. До основних завдань з протидії злочинності, які покладені на плечі поліцейських, зараз додалася й фіксація воєнних злочинів росіян на нашій землі. Для нас є справою честі встановити особу кожного російського воєнного злочинця та зібрати доказову базу його діянь, аби притягнути до найсуворішої відповідальності в міжнародних судах.
Хочу подякувати всім, хто щодня на варті, щодня під ризиком, щодня на передовій війни: і з ворогом-агресором рф, і з внутрішнім криміналітетом.
Бажаю усім поліцейським, службовцям та ветеранам Національної поліції України міцного здоров'я, добра, миру, злагоди, невичерпної життєвої енергії та благополуччя. А головне – мирного неба! Слава Україні!

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус відзначив, що нині поліція активно залучена у війну з російським агресором.

– Роль поліції у військових діях дуже велика. Окрім боротьби за безпеку, життя і здоров’я наших громадян, зараз у поліцейських з’явився ще один виклик – розслідувати і довести до судів воєнні злочини, скоєні росіянами на нашій землі. Переконаний, що поліція з цим впорається. Я дякую кожному з вас за вашу роботу, за вашу службу. Ми маємо завжди пам’ятати, що в цьому залі могли сидіти ще хлопці і дівчата, яких, на жаль, сьогодні немає з нами. Але вони завжди є і дивляться на нас зверху. Тому ми своїми діями не маємо схибити перед ними. Бережіть честь мундира і спокій мешканців Чернігівщини. Зі святом!

Командувач оперативного угрупування військ «Чернігів» Петро Ромигайло привітав поліцейських та зазначив:

– З лютого і у військових, і у поліцейських з’явилося одне спільне завдання: захист Батьківщини. Ми всі згуртувалися і стали в один стрій. Пліч-о-пліч ми воюємо на Сході і захищаємо громадян. Вітаю всіх поліцейських зі святом і бажаю міцного здоров’я, нехай вас завжди чекають вдома!

Перший заступник Голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш у своєму вітальному слові сказала, що оновлена поліція відзначає сьому річницю з дня створення, однак історія цього правоохоронного відомства набагато глибша і важливіша:

– Поліція – це ще й честь та гідність попередніх поколінь, які чесно і добросовісно несли службу на благо суспільства. Від імені всієї Чернігівської обласної ради хочу щиро подякувати поліцейським за ту роботу, яку ви виконуєте щодобово, 24/7. Навіть звичайна присутність поліцейського на вулицях вселяє надію і спокій у наших громадян. Тому бажаю вам міцного здоров’я, спокою і теплоти в родинах, можливостей для професійної реалізації і зростання. Нехай слова вдячності лунають на вашу адресу не лише в день професійного свята, а й щоденно!

За сумлінне виконання службових обов’язків, протидію злочинності, вірність Присязі та з нагоди Дня Національної поліції України кращим поліцейським вручили подяки, присвоєно чергові спеціальні звання. Шістьох поліцейських нагороджено нагрудними знаками Міністерства оборони України «Знак Пошани» та ще чотирьох – нагороджено почесним нагрудним знаком командувача військ оперативного командування «Північ» - медаллю «За сумлінну службу».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.