Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:28:22

Мешканці розбомбленого мікрорайону Чернігова просять допомогти розбирати завали

04.07.2022   07:36Агенцiя

Надія Миколаївна прийшла допомогти розбирати завали будинку, в якому мешкала родина його учня. Жінка на рівні з чоловіками розгрібає згарище. Каже, відгукнулася на прохання взяти участь у толоці на Бобровиці.

"Після роботи вирішила присвятити цій справі. У мене будинок - можна жити, а у людей горе. Змушена допомогти. Це будинок мого учня Антона Івасюка, працюємо", - каже Надія Миколаївна, вчителька фізики.

Вікторія Максименко власниця розбомбленого будинку теж працює з усіма. Житло згоріло після обстрілу рашистів 13 березня. Родина вчасно виїхала, а тому не постраждала.

Жінку теж запросили на толоку, але несподіванкою стало те, що розбиратимуть завали саме її будинку. Вікторія каже, самотужки довелося б працювати тижнями. Родина дуже хоче відновити свій дім.

    "Сьогодні ми зібралися розбирати чийсь будинок я не знала чий, а вийшов мій. Дякую хлопцям, дівчатам, вчителька тут, сусіди", - розповідає Вікторія.

Організував толоку Олександр Тимошенко, який мешкає на Бобровиці і чий будинок теж знищили загарбники. Він впевнений, що тільки спільними зусиллями, збираючись разом, можна відновити зруйноване житло людей. Для цього потрібно лише бажання допомогти постраждалим.

Олександр побачив, що у постраждалих згасає вогник надії, а тому разом з небайдужими містянами вирішив діяти. Роботи вистачить усім.    

    "Таких як розібрати руїни, як за спиною. 122 будинки - середні пошкодженн, 130 і 180 легкі пошкодження і волонтери вносять дані. У мене заклик до людей, щоб вони об’єднували і допомагали один одному", - каже Олександр Тимошенко, житель мікрорайону Бобровиця, волонтер.

Не залишати людей з горем на одинці закликає і волонтер Андрій Галюга. Чернігівці мають активніше допомагати постраждалим, адже літо мине швидко.

    "За 4 години розібрали те, що люди б розбирали тиждень, а той місяць, а деякі речі людина не може підняти, як трубу чи батарею. Найняти тяжку техніку  дорого для людини",  - розповів Андрій Галюга, волонтер Об’єднання добровольців «Бо Можемо».

Українці працьовитий народ, який здатен швидко відбудувати зруйноване, вважають учасники толоки. Своїм прикладом вони хочуть показати іншим, що разом і гори звернути можна.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини