Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:03:55

Поліцейські Чернігівщини відпрацювали навички з тактичної медицини

13.06.2022   23:10Агенцiя

Комплексне заняття для поліцейських складалося з теоретичної частини та практичного відпрацювання зупинки критичної кровотечі й евакуації пораненого із зони обстрілу у безпечне місце.

Навчання провели бойові медики Збройних сил України на запрошення старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Лариси Борисенко.
Зміст і актуальність навчальної програми найпершого етапу домедичної допомоги пояснив слухачам інструктор, керівник медичного пункту однієї з частин Збройних сил України:

— Під час облоги Чернігова російськими військами я був у складі евакуаційного медичного екіпажу і неодноразово стикався з прикрими трагічними ситуаціями, коли гинули наші бійці, яких можна було б врятувати за умови правильного надання першої домедичної допомоги. Дії з порятунку пораненого мають починатися ще на місці отримання поранення, зусиллями самого бійця чи його побратимів, якщо він непритомний. Тоді можна сподіватись на результативний подальший порятунок постраждалого, на етапах його переміщення в укриття та евакуації до медичного закладу.

Поліцейські під керівництвом офіцера-медика ЗСУ розібралися в теоретичній складовій принципів надання домедичної допомоги, в яких зонах вона може надаватися і як поділяються ці зони, що таке критична кровотеча і яким чином її зупиняти.

Всі отримані знання поліцейські закріпили на практиці.

Зокрема, вони відпрацювали накладення турнікету на ногу та руку собі, а також «пораненому» товаришу. Для часткового наближення стану учасників заняття до реального, властивого для бойової обстановки, етапи тренінгу чергувалися з виконанням інтенсивних фізичних вправ, а поліцейські мали на собі деякі елементи бойового екіпірування.

Керівник медичного підрозділу Збройних сил відзначив максимальну активність та високу мотивацію поліцейських під час виконання завдань тренінгу:

— Для нас очевидно, яким втратам ми можемо запобігти завдяки вмінню надавати допомогу. Розслаблятися зарано, потрібно постійно підтримувати свій бойовий дух і практичні навички. Тож не втрачаємо час даремно, тренуємося, і воно обов’язково спрацює.

Поліція Чернігівщини, спираючись на досвід протидії ворожому вторгненню в умовах облоги Чернігова та часткової окупації області рашистами, свідомо вносить доповнення у програму професійної підготовки співробітників.

— Несення поліцейської служби в умовах війни в багатьох аспектах відрізняється від стандартів мирного часу. А війна ще не завершилася, хоч і відступила з території Чернігівщини. І це вносить свої корективи, серед іншого, і в професійне навчання поліцейських, — зазначив начальник управління кадрового забезпечення поліції Чернігівщини Ігор Папченко. — Ми сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю з фахівцями Збройних сил України. Сьогодні це — тренінг з надання першої домедичної допомоги собі, побратимам або цивільним громадянам. На черзі — вдосконалення стрілецької підготовки поліцейських, тренінги з проведення стрільби в особливих умовах, оскільки ми розуміємо відмінність бойової обстановки від умов повсякденного несення служби поліцейськими.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.