Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:50:11

Олені, лосі, тури, коні: у парку природи "Беремицьке" масово народжуються нові тварини

13.06.2022   18:05Агенцiя

Євген працівник парку природи Беремицьке, що неподалік Остра. Разом зі своїм другом на ім'я Том вони відпрацьовували темпи їзди, аби коні були слухняними та виконували команди.

У парку можна не тільки покататися, а й навчитися їзди верхи на конях. Зараз усі тварини у Беремицькому спокійні та йдуть на контакт до людей. Однак під час війни вони були дуже налякані та знервовані.

- Бики декстери вони ховалися по куткам, здригувалися від кожного вибуху, гучного звуку. Дякуючи ЗСУ ситуація в регіоні спокійна. Тварини це відчувають і розуміють. Вони вже не такі полохливі, підходять до людей, які їх годують, - розповідає Сергій Степаненко, заступник керуючого парку природи Беремицьке.

Під час війни були проблеми з постачанням харчів для тварин. Допомогу надавали волонтери, багато сил довелося докласти і працівникам парку. У Беремицькому також прихистили біженців з Чернігова та області. У парку кажуть, що екосистема не зазнала шкоди від бойових дій, бо ворожі війська сюди не наближалися.

Життя у цьому мальовничому куточку Чернігівщини не на мить не зупинялося. Особливо радіють тут народженню нових мешканців. Ось у затінку відпочиває родина лосів, а неподалік від людських очей ховається родина оленів.

- На даний момент маємо 10 коників, 8 туроподібних теляток Хека, 2 оленів, 2 лосів, за цим дуже приємно дивитися, що життя у тваринок продовжується, - додає Сергій Степаненко.

Тварини та мальовнича природа парку дуже приваблює дітей. А учні місцевих шкіл проводять тут багато часу: вивчають флору і фауну, беруть активну участь в житті парку.

- Заготівля кормів для тварин, виготовляють годівнички і допомагають мешканцям. В першу чергу, виховує екологічну свідомість, дитина не зможе пройти поруч, якщо тваринка потребує допомоги, не зірве червонокнижну рослину, - розповідає Галина Никитенко, вчителька біології Остерської гімназії.

У парку Беремицьке завжді раді відвідувачам, адже помилуватися тут є чим і ким. А як відомо: час проведений на природі позитивно впливає на фізичний та психологічний стан людей, робить їх щасливішими, що особливо важливо зараз.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини