Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:21:04

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

30.05.2022   11:48Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 29 травня по 8:00 30 травня 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 1 пожежу та 1 випадок загибелі на водних об’єктах. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 2 особи постраждало.

Стан забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами:

1. Об’єкти теплопостачання:

м. Чернігів:   КЕП «Чернігівська ТЕЦ «ТОВ Фірми «ТехНова» - пошкоджені 15 об’єктів (в тому числі 2 ЦТП на території міста);

АТ «Облтеплокомуненерго» - зруйнована 1 котельня, пошкоджені  5 котелень та  3 ЦТП, інші об’єкти зазнали незначних пошкоджень;

м. Ніжин: частково пошкоджена 1 котельня ТОВ «НіжинТеплоМережі».

смт Гончарівське: частково пошкоджена 1 котельня.

Продовжується подача тепла в деякі лікарняні заклади та заклади соціальної сфери.

2. Об’єкти водопостачання та водовідведення – зруйновано або пошкоджено 14 об’єктів та водопровідно-каналізаційні мережі.

м. Чернігів: ВНС №1 «Ялівщина», ВНС №2 «Подусівка», ВНС №3 «Бобровиця», ВНС №4 «Полуботки»; КНС №№ 2,3,4,5,6,8,14,17, каналізаційні очисні споруди.

Корюківка: каналізаційні очисні споруди.

Наразі на території міста зафіксовано 121 порив водопровідної мережі.

3. Газопостачання –  1,1 тис. абонентів у 27 населених пунктах області не отримують послугу з постачання природного газу.

4. Електропостачання – станом на 06 год. 30 травня залишаються відключеними 0,2 населених пунктів, послуга з електропостачання не надається 1196  абонентам.

Загибель на водних об’єктах –1:

В межах заплави р. Убідь біля смт Сосниця (Сосницька ТГ) Корюківського району о 12 год. 29 травня  виявлено тіло жителя даного населеного пункту, 1997 року народження. Обставини події та причина смерті встановлюються.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові на перехресті вулиць Софії Русової та П'ятницької о 20 год. 15 хв. 29 травня водій  автомобіля "ВАЗ 21102" здійснив зіткнення з автомобілем "Dacia Logan". В результаті ДТП водій та пасажир автомобіля   "Dacia Logan"отримали  тілесні ушкодження.

Пожежі в житловому секторі – 1:

В  м. Чернігові по вул. Гетьмана Полуботка, 120 о 15 год. 15 хв. 29 травня сталася пожежа в квартирі №80 дев'ятиповерхового житлового будинку. Вогнем пошкоджено майно. Причина - необережність під час куріння. 

Негативні наслідки весняної повені:

Через підйом рівня води в р. Десна, спостерігається перевищення небезпечних відміток затоплення та порушення транспортного сполучення:

- порушене пряме сполучення з с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка (Новгород-Сіверська ТГ) Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється через Сумську область. Перевезення населення здійснюється за допомогою човна;

- перелито проїжджу частину дороги по вул. 8 Березня в м. Новгород-Сіверський, перевезення населення здійснюється човнами;

- порушене пряме сполучення з с-щем Лиса Гора (мешканці - відсутні) Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ);

- перелито проїжджу частину дороги по вул. Лугова в смт Короп Новгород-Сіверського район, перевезення населення здійснюється за допомогою човна;

- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин Корюківського району (Сосницька ТГ), рух транспорту здійснюється через смт Короп Новгород-Сіверського району;

- перелито поїжджу частину дороги по вул. Хоробор в смт Макошине Корюківського району (Менська ТГ), підтоплено 9 домоволодінь;

- перелито проїжджу частину дороги по вул. Придеснянській в с. Якличі Корюківського району (Сосницької ТГ), населення переправляється за допомогою човна.

- перелито ділянку дороги Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка - /М-02/ у напрямку від с. Мале Устя до мосту через р. Десна. Для перевезення людей в напрямку сіл Мале Устя - Велике Устя та в зворотньому напрямку залучено моторний човен;

- перелиті ділянки дороги О 251810 Сосниця-Пекарів-Шабалинів за  смт Сосниця в напрямку поромної переправи через р. Десна до Пекарівського старостинського округу та за поромною переправою. Доставка продуктів харчування та товарів першої необхідності до Пекарівського старостинського округу здійснюються в об’їзд через смт Короп, перевезення населення здійснюється за допомогою човна.

Через підйом рівня води в р. Дніпро, спостерігається перевищення небезпечних відміток затоплення та порушення транспортного сполучення:

- перелито проїжджу частину автодороги Пустинки-Рудня (Михайло-Коцюбинська ТГ) на території Чернігівського району. Транспортне сполучення здійснюється за допомогою техніки підвищеної прохідності, на окремих ділянках - човнів;

- перелито проїжджу частину дороги в с. Мньов  Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ)  по вул. Набережна (підтоплено 18 домоволодінь) та по вул. Гоголя (підтоплено 7 домоволодінь);

- перелито проїжджу частину вул. Новікова та вул. Дніпровська в смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ),  перевезення населення здійснюється човном.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  29 травня по 20 годину 30 травня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі місцями невеликий дощ, вдень короткочасний дощ, гроза, місцями значні дощі, подекуди град. Вітер південно-східний 7-12 м/с, вдень місцями при грозах шквали 15-20 м/с. Температура по області вночі 7-12º, вдень 15-20º тепла.

По м. Чернігову  очікується температура вночі 9-11º, вдень  17-19º тепла.

Департамент цивільного захисту Чернігівської ОВА

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини