Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:17:57

У Чернігові відновлюють вакцинацію проти COVID-19

26.05.2022   08:17Агенцiя

У Чернігові знову є можливість вакцинуватися проти COVID-19.

Як повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Тетяна Лебедєва, область отримала партію вакцини Comirnaty (від Pfizer-BioNTech).

У травні медичні заклади Чернігівської області використали 1170 доз вакцини здебільшого для проведення бустерного щеплення. Ще 2340 доз вакцини будуть використані в червні.

— Якщо в медзакладах області і під час воєнних дій проводили щеплення, то в Чернігові під час облоги через відсутність електроенергії був порушений температурний режим зберігання вакцин і вони стали не придатними для використання, — зазначила Тетяна Лебедєва.

Тому в Чернігові щеплення проти коронавірусу не проводилися, але по області у березні-травні було проведено 3794 щеплень проти COVID-19.  

Зараз вакцини передають до медичних закладів міста й області за заявками. На сьогодні вакцинація проводиться в медичних закладах за попереднім записом. Щоб зробити щеплення, потрібно звернутися до сімейного лікаря, з яким укладена декларація, та повідомити про своє бажання вакцинуватися. Лікар зробить відповідну заявку і потім вас запросять до медзакладу на вакцинацію.

Як уточнила Тетяна Лебедєва, попередні два тижні випадків захворюваності на COVID-19 на Чернігівщині не фіксували. Однак на сьогодні відомо про 8 випадків захворювання, пацієнти з ускладненнями госпіталізовані до медичних закладів Прилук, Ніжина, Козельця і Варви.

— Аби уникнути ускладнень від COVID-19 обов’язково потрібно щепитися, у тому числі зробити і бустерне щеплення, що підтримує рівень імунітету. Адже ми прогнозуємо сплеск захворюваності після масового повернення чернігівців додому, — зазначила заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА.

Станом на 25 травня 2022 року в Чернігівській області було зроблено майже 815 тис. щеплень проти COVID-19 та вакциновано понад 400 тис. осіб - 50% дорослого населення регіону. В тому числі бустерну дозу отримали понад 17 тис. осіб - 5%.

 
Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.