Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:44:52

У Чернігівському районі знищили понад 700 бойових касет від авіаційної бомби

13.05.2022   12:03Агенцiя

Вчора співробітники вибухотехнічної служби поліції області відпрацювали небезпечну територію на Городнянщині. У полі поліцейські виявили понад 700 бойових касет від протитанкової авіаційної бомби, яку скинули на нашу землю військовослужбовці рф.

Щоб убезпечити громадян, поліцейські продовжують ретельно обстежувати територію Чернігівщини. Зокрема, місця базування російських військ, покинуті ними бойові позиції та локації, де тривали активні бойові дії.
Під час відпрацювання вибухотехніки виявили і знищили у полі поблизу одного з сіл Городнянської громади касетні елементи авіаційної бомби некерованої дії ПТАБ-1М.

Такий тип бомб має високу руйнівну здатність та може становити небезпеку навіть через деякий час, адже касетні елементи часто не вибухають під час першого удару. Рештки таких боєприпасів діють як наземні міни і можуть вибухнути в будь-який момент. Люди, які перебувають в радіусі дії цих елементів, можуть загинути чи зазнати поранень.

Поліція закликає громадян бути вкрай обережними, адже на території Чернігівщини ворожі окупанти залишили багато нерозірваних снарядів, вибухових пасток та боєприпасів. Якщо ви помітили підозрілий предмет – негайно зверніться по допомогу до рятувальників, або поліцейських. Бережіть себе та своїх близьких!

Нагадаємо, лише тиждень тому ми повідомляли, що вибухотехніки поліції Чернігівщини за час війни знешкодили вже понад 4000 вибухонебезпечних предметів. Тепер же кількість знищених ними боєприпасів перетнула позначку у 8000 одиниць.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини