Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:37:19

Поки що в тестовому режимі: кілька тролейбусних маршрутів у Чернігові планують запустити до червня

13.05.2022   11:47Агенцiя

Комунальне підприємство "Чернігівське тролейбусне управління" планує в тестовому режимі випустити тролейбуси на маршрути наприкінці травня. У тестовому - щоб виявити пошкодження контактної мережі, які ще потрібно усунути.

У тролейбусному  управлінні працюють над її відновленням. Саме вона найбільше постраждала внаслідок активних бойових дій.

 - Майже 50 зі 110 кілометрів контактної мережі, існуючої до війни, у нас так чи інакше пошкоджено або зовсім знищено. Наразі ми поки працюємо своїми силами, одна або дві бригади. Міняємо опори, на сьогоднішній день їх вже замінено 8 і ще 8 ми маємо замінити. Відновлено близько 3 кілометрів контактної мережі, в основному за рахунок бувшої у використанні контактної мережі, що можна було повісити. Розраховуємо десь до червня місяця, якщо все буде так, як ми плануємо, то запустити вже кілька маршрутів, - повідомив начальник КП "Чернігівське тролейбусне управління" Руслан Ємець.

Працівники тролейбусного управління намагаються усунути якомога більше пошкоджень. Однак силами двох бригад у стислі терміни це зробити вкрай складно. Руслан Ємець каже, вже є попередні домовленості із фахівцями з інших міст. Вони допоможуть, коли у чернігівців будуть усі необхідні матеріали. А їх близько 40 найменувань.

 - Згідно з тими рахунками, які я попереднього отримав від потенційних постачальників - приблизно трохи більше 20 мільйонів гривень - це вартість саме матеріалів. Чекаємо або плануємо те, що місто виділить необхідні кошти і ми зможемо зробити десь  77-75 відсотків мережі, яка була до війни. Також у нас пошкоджені два кінцеві зупинкові комплекси, пошкоджено або знищено 11 табло на зупинках. Менші пошкодження на території депо, а саме побиті вікна в будівлях і тролейбусах, - додав Руслан Ємець.

Через атаки ворога 5 "Барвінків" потребують заміни вікон. Така ж проблема ще у двох тролейбусів старого зразка. Усунути ці пошкодження  – не проблема. Уже ведуться перемовини із виробником. Транспорт готовий вийти на маршрути, питання у водіях, адже їх не вистачало і до початку повномасштабного вторгнення.

За словами Руслана Ємця, тролейбусні маршрути будуть змінені, однак сполучення найбільших районів із центром міста та вокзалом забезпечать.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.