Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:53:20

Прикордонники: контроль за кордоном на Чернігівщині повністю відновлений

12.05.2022   14:01Агенцiя

Усі пункти пропуску на кордонах з білоруссю та росією закриті Держприкордонслужбою за рішенням Уряду. Там не здійснюється жодних заходів з оформлення пропуску громадян.

Але якщо громадяни України повертаються додому - то здійснюється оформлення та пропуск таких громадян.

«Державна прикордонна служба в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей в рамках відновлення контролю за кордоном вийшла на ділянки відповідальності. Загалом відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю майже 1200 км, дві третини з яких – це кордон з росією», - інформує директор департаменту охорони державного кордону АДПСУ Леонід Баран на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Водночас, за його словами, небезпека залишається високою. Зараз тривають заходи з детальної перевірки місцевості в прикордонні, облаштовуються опорні пункти, спостережні та контрольні пости, інші місця для несення служби.

Небезпеки, які актуальні досі - замінюваність прикордонних ділянок, робота диверсійно-розвідувальних груп та обстріли із суміжних територій.

За словами речника, за останні дні кількість обстрілів прикордоння з боку росіі зростає. Причому мова йде і про обстріли за допомогою авіації ворога. Як відомо, щодня прикордонники фіксують збройні провокації поблизу сіл Городнянського, Новгород-Сіверського та Корюківського районів.

Наразі у прикордонні запроваджуються додаткові режимні обмеження. Вони введені на Сумщині, Чернігівщині та в межах Київської області. Зокрема, до закінчення воєнного стану в контрольованих прикордонних районах заборонено будь-яке пересування цивільних осіб в смузі місцевості, що безпосередньо прилягає до державного кордону, крім меж населених пунктів, розташованих поруч.

Обмеження діють у межах Корюківського, Чернігівського, Новгород-Сіверського контрольованих прикордонних районів.

Що саме входить до переліку обмежень?

Так, заборонено:

  • будь-яке пересування цивільних осіб в смузі місцевості вздовж державного кордону завширшки 1 км, окрім територій населених пунктів, які прилягають до державного кордону.

Також у межах решти території контрольованого прикордонного району (до 20 км від державного кордону) заборонено:

  • пересування осіб та транспортних засобів
  • проведення всіх видів робіт поза населеними пунктами з 21:00 год вечора до 06:00 год ранку
  • рибальство, проведення різного роду відпочинку, плавання всіх видів плавзасобів на річках, озерах, інших водоймах

Крім цього, в межах контрольованих прикордонних районів заборонено:

  • організацію та здійснення полювання
  • носіння військової форми одягу цивільним населенням

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.