Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:09:52

У Чернігівській лікарні окупанти знищили радіологічне відділення та томограф: директор звернувся до благодійників світу

26.04.2022   21:01Агенцiя

У закладі надають нейрохірургічну, неврологічну допомогу. Внаслідок артилерійського обстрілу Чернігова, що армія рф вчергове здійснила 13 березня, в приміщення міської лікарні №3 потрапив ворожий снаряд. Він вщент зруйнував рентгенологічне відділення.

Про це повідомив генеральний директор медичного закладу Віктор Янголь, пише «ТСН».

«Було зруйновано покрівлю, зовнішні та внутрішні несучі стіни, двері, склопакети та інженерні комунікації. Але найбільшою матеріальною втратою стало руйнування комп'ютерного томографа General Electric на 64 зрізи», - повідомив Янголь.

У Чернігівській лікарні окупанти знищили радіологічне відділення та томограф: директор звернувся до благодійників світу, фото-1

Чернігівська міська лікарня як до війни, так і під час, обслуговує пацієнтів цілодобово.

Пріоритетним видом допомоги директор називає надання терапії під час гострого періоду мозкового інсульту, та проведення тромболітичного лікування. Тут здійснюють нейрохірургічне, неврологічне лікування, що не є можливим без комп'ютерного томографа.

У Чернігівській лікарні окупанти знищили радіологічне відділення та томограф: директор звернувся до благодійників світу, фото-2

Самостійно придбати апарат КТ лікарня не в змозі.

«Звертаємося до вас з проханням забезпечити лікарню сучасним комп'ютерним томографом і, таким чином, відновити для населення міста-героя Чернігова та області можливість отримувати медичну допомогу», - закликав директор медичного закладу світові благодійні організації.

джерело

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.