Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:22:34

З перших днів війни рота Афганця захищала Чернігів та ближні села

22.04.2022   15:40Агенцiя

Рота Афганця: з перших днів повномасштабного вторгнення рф підрозділ захищав Чернігів та села на підступах до міста і не втратив жодного воїна, а сам командир знищив два ворожі танки.

Вони тримали оборону та палили окупантів в Лукашівці, поблизу Новоселівки, в Количівці, де було спалено колону рашистів.

- Янгол-охоронець нас захистив, напевне. Бо з цього бою ми вийшли навіть без жодного «тьрохсотого». Розпочався бій по обіді і закінчився, коли було вже дуже-дуже темно. Це було 7 березня, це був найважчий бій, - пригадує командир роти старший лейтенант Григорій, який сам у тій битві отримав контузію. – Був на стільки щільний мінометний обстріл, 80-х, 120-х (мм), з Градів, САУ. Розслабитися часу не було. Обстріли були і вдень, і вночі. Майже тиждень нас обстрілювали.

Під вогонь потрапила сільська школа в Количівці. Там, у підвалі, за словами Григорія, ховалися мирні мешканці, діти, загалом близько 200 людей. Утім саме завдяки стійкій обороні військових вдалося втримати і позиції, і захистити мирних українців. За це командир вдячний кожному підлеглому солдату.

- Була налагоджена співпраця з артилерією, яка гарно відпрацьовувала усі координати, що ми надавали. А здебільшого ми уражали рашистські танки з гранатометів на відстані 150-200 м», - розповідає військовий/ - Мені це не зручно казати, але особисто мною було підбито два ворожі танки Т-72.

Афганець пригадує, як ворог нагло пішов через центр села, коли мав би просуватися іншим шляхом. Водночас противник не дооцінив українських захисників та їх підготовку, які, опинившись прямо перед ворогом, прийняли бій.

- Ми бачили, як вони рухалися зліва, справа, як вони вражають мирні будинки, і як вони розлітаються на друзки, один фундамент залишався, - пригадує офіцер.

Командир роти Григорій позивний Афганець отримав не просто так. Для нього війна в Україні – не перша. Свого часу він вже пройшов бойові дії в Афганістані, навички звідки і стали в нагоді сьогодні.

У мирному життя працював в чернігівському університеті на посаді товарознавця. Був підприємцем та мав власний ресторан «Ангел».

- Військові на те і військові, щоб готуватися до війни. А мирні мешканці навіть у страшному сні не могли уявити, що може бути така війна. Німецькі загарбники приходили – такого не робили, як творили рашисти, - ділиться командир. - Ми свою країну, свою державу, свої сім’ї, дітей будемо захищати до останнього. Я упевнений, що цю війну ми виграємо.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини