Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:36:38

Торік у Чернігові фахівці міської державної ветлікарні здійснили понад 3120 щеплень від сказу

18.01.2022   11:52Агенцiя

У минулому році спеціалісти Чернігівської міської державної лікарні ветмедицини вакциною Рабістар щепили від сказу 3121 тварину (у тому числі 610 – в результаті щорічної весняної кампанії профілактичних щеплень).

Зокрема, в обласному центрі вакциновано 2050 собак і більше 1070 котів. Крім того, вакцину від сказу отримали домашні хутряні звірі, як-то єнотоподібний собака і кілька тхорів.
Торік на карантині у міській лікарні знаходився один кажан, у якого сказ не підтвердився, і тваринка була випущена у природне середовище. А в домашніх карантинних умовах після укусів людей перебувало 434 тварини, у яких також не виявлено ознак цього небезпечного інфекційного захворювання.
За словами фахівців державної ветмедицини, кількість вакцинованих проти сказу тварин в цілому відповідає середньорічній. Показник може зростати лише за умови спалахів хвороби, а таких у Чернігові не фіксували вже кілька років. Ветеринарні лікарі пов’язують це насамперед з активізацією власників домашніх та опікунів безпритульних тварин. Адже вчасна вакцинація від  такого небезпечного захворювання, як сказ, допоможе врятувати не лише здоров’я і життя чотирилапих улюбленців, а й не завдасть шкоди їхнім господарям.
Спеціалісти Чернігівської міської державної лікарні ветиринарної медицини нагадують: щеплення від сказу необхідно робити щороку незалежно від сезону. Вакцина є у достатній кількості, і вона абсолютно безкоштовна.

 

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини