Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:52:11

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

17.01.2022   08:56Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 16 січня по 8:00 17 січня 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинуло 2 особи.

Стан доріг:

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області для забезпечення експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення працювали 60 одиниць спецтехніки та 69 працівників, проїзд транспортних засобів на автодорогах державного значення в межах області забезпечено.

Хід ліквідації аварійної ситуації на системах життєзабезпечення:

Станом на 19 год. 16 січня силами АТ "Чернігівобленерго" електропостачання населених пунктів, яке було порушено 14 та 15 січня внаслідок погіршення погодних умов (пориви сильного вітру), відновлено повністю.

Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

В м. Чернігові по вул. Захисників України, 14б о 22 год. 16 січня сталося пошкодження водопроводу холодної води на вводі в будинок. Без водопостачання залишилися мешканці п’ятиповерхового будинку (120 квартир). Аварійно-відновлювальні роботи будуть проведені 17 січня.

Пожежі – 2:

пожежі в житловому секторі 1:

- в смт Добрянка Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) по вул. Григорьєва, 38 о 06 год. 41 хв. 16 січня сталася пожежа житлового будинку (10х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено стіну та підлогу на площі 5 кв.м, пошкоджено майно. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. На місці пожежі виявлено тіла 2 осіб, 1978 та 1985 років народження;

інші пожежі – 1:

- в м. Ічня Прилуцького району (Ічнянська ТГ) по вул. Вокзальній, 139  в 00 год. 54 хв. 17 січня сталася пожежа безгосподарчої будівлі (12х40 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено сміття на площі 50 кв.м. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год., Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 16 січня по 20 годину 17 січня очікується хмарна погода з проясненнями, сніг, мокрий сніг, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 2-7º морозу, вдень від 2º морозу до 3º тепла.

По Чернігову температура вночі 4-6º морозу, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини