Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:42:35

Продовжується облаштування системи пропуску води на Тростянецькій балці

23.12.2021   16:20Агенцiя

На Чернігівщині продовжується капітальний ремонт ділянки автошляху Н-07 «Київ – Суми – Юнаківка» в районі смт Срібне. Тут дорога проходить через Тростянецьку балку зі складним рельєфом і має понаднормові ухили.

Тростянецька балка вимушено виконувала функцію дамби (хоча по факту - це земляний насип), оскільки по обидва боки від неї розташовані ставки. Площа водного дзеркала верхнього ставка – понад 100 гектарів. До ремонту гідротехнічна споруда, яка пропускає воду, була в аварійному стані через несанкціоноване втручання людей, що створювало загрозу затоплення навколишньої території. Стару систему пропуску води було засипано цеглою, через що вода не проходила і здійснювала тиск на насип дороги.
Тож проведення ремонту на цьому відрізку вимагало виконання складного комплексу робіт. Працівники підрядної організації оновили насип балки висотою 15 метрів, провівши масштабні земляні роботи. Всього було використано 40 тисяч кубічних метрів ґрунту. Це дозволить влаштувати додаткові смуги на підйом в обох напрямках.
Наразі завершено влаштування нової гофрованої труби довжиною 47 і діаметром понад два метри, яка забезпечить перетікання води з верхнього ставка у нижній. Також буде встановлено шандорний пристрій, який дозволить регулювати рівень води у верхньому ставку та її тиск на земляний насип. Берегову лінію буде укріплено за допомогою бутового каменю.
Підрядна організація - ТОВ "СП "Автострада".

Нагадаємо, 2021 року в Чернігівській області масштабно оновлюємо трасу Н-07 Київ - Суми - Юнаківка по території Чернігівської області. Загальна протяжність ділянки - 143 км. Станом на грудень 102 км вже мають верхній шар покриття.
Дорога Київ – Суми – Юнаківка капітально ремонтується в межах державного інвестиційного проєкту «Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ – Суми – Харків (у межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог».
Дорога Н-07 побудована у 1965-1980 роках. 78,4 км дорожнього одягу — з цементобетону на основі з піску та 64,4 км — з чорного щебеню. Тривалий час була непридатною для сучасного транспортного навантаження. Старий дорожній одяг вже давно втратив прохідну здатність.

 

Служба автомобільних  доріг у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.