Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:26:13

На Чернігівщині ухвалено регіональну програму боротьби з амброзіє

01.12.2021   17:23Агенцiя

30 листопада депутати обласної ради на пленарному засіданні сесії підтримали і ухвалили запропоновану Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області регіональну цільову програму боротьби з карантинним бур’яном - амброзією полинолистою, розраховану на 2022-2026 роки.

Такому рішенню передувало широке громадське обговорення документа, участь фахівців Держпродспоживслужби у радіо- і телепрограмах, інформаційне висвітлення основних засад Програми у засобах масової інформації.
Амброзія полинолиста є карантинним організмом не тільки для України, а й для багатьох країн світу. Засміченість насінням амброзії партій зерна кукурудзи та соняшнику, насіннєвого матеріалу, унеможливлює їх експорт, що в свою чергу призводить до втрати позитивних зовнішньоекономічних позицій держави.
Вище зазначений програмний документ покликаний забезпечити захист населення від виникнення алергічних захворювань, зниження негативного впливу на здоров’я людей і тварин, покращення екологічного стану навколишнього природного середовища, збереження родючості земель, покращення продуктивності сіножатей і пасовищ, збереження складу та структури місцевих фітоценозів тощо.
Виконання Програми буде здійснюватися в два етапи. Фінансуватиметься вона з обласного бюджету і бюджетів територіальних громад (не більше 50% за рахунок коштів обласного бюджету і не менше 50% за рахунок коштів бюджетів територіальних громад).
Передбачається, що здійснення комплексу заходів на території області дасть можливість до кінця 2026 року зменшити площі зараження амброзією полинолистою до 50%, або на 1053,430 га у порівнянні з 2021 роком.

За інформацією Держпродспоживслужби

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.