Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:18:59

Реалії судової охорони: Деснянський районний суд - рік під пильним оком професійної охоронної структури

01.12.2021   08:41Агенцiя

Рік тому під надійну охорону Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області перейшли всі судові установи, які відправляють правосуддя в обласному центрі.

Сьомим і останнім об'єктом став Деснянський районний суд м. Чернігова.

- Деснянський суд - абсолютний лідер серед установ системи правосуддя області за кількістю розглянутих справ та відвідувачів. Так, упродовж 12 місяців співробітники теруправління забезпечили громадський порядок під час слухань 12778 судових процесів, здійснили перевірку та пропуск на територію суду 36118 осіб, - розповідає начальник судових охоронців Чернігівщини полковник Служби Олександр Рибак.  

Саме на Деснянський суд припадає найбільше резонансних судових засідань, які зачасту пов'язані з конфліктними ситуаціями та маніпуляціями з боку різних громадських угруповань. Окрім цього, в ході перевірок відвідувачів зафіксовано найбільше спроб пронесення до суду заборонених предметів. За рік було виявлено 376 таких предметів.

Справжнім випробуванням на міцність і зрілість для співробітників Служби стала пандемія, пік якої припав саме на кінець 2020 року. У зв`язку з цим, до основних обов'язків судових охоронців додалися функції контролю за дотриманням карантинних вимог та проведення температурного скринінгу.

Підтримання громадського порядку в режимі 24/7, оперативне реагування на загрози та усунення будь-яких втручань в правосуддя, збереження цілісності та недоторканості об'єктів та майна судів, виявлення та недопущення пронесення до суду небезпечних речей – лише частина завдань охоронців Феміди. Головна мета – дбати про цілковиту безпеку всіх, хто перебуває в судовій установі - її співробітників та кожного відвідувача, котрий звернувся сюди для вирішення того чи іншого питання.

 

Нагадаємо, на сьогоднішній день під охороною Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області перебуває 17 об'єктів судової гілки влади, з яких 15 судів та 2 органи системи правосуддя.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини