Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:45:16

На Чернігівщині 440 працівників закладів охорони здоров'я постраждали внаслідок інфікування короновірусом SARS-COV-2

26.11.2021   08:53Агенцiя

Майже 90% осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку під час виконання посадових обов’язків за підсумками ІІІ кварталів 2021 року, є працівниками галузі охорони здоров’я області.

Більшість з них постраждали через гостре професійне захворювання на COVID-19.

Загалом упродовж 9 місяців 2021 року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області зареєстровано 497 потерпілих від нещасних випадків/гострих професійних захворювань на виробництві, на яких складено акти за формою Н-1/П (підтверджено зв’язок із виробництвом).

З них 449 осіб є працівниками закладів охорони здоров’я, з яких 440 – постраждали внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2.

Серед постраждалих внаслідок нещасних випадків усіх видів за цей період найбільше медичних сестер і братів – 230 осіб. Також серед найбільш небезпечних професій сімейні лікарі (41 постраждалий), молодші медичні сестри та брати з догляду за хворими (16), молодші медичні сестри і брати (39) і сестри та брати медичні стаціонару (32).

Варто зазначити, що до початку пандемії медичні професії не входили до переліку найбільш небезпечних за час ведення Фондом обліку нещасних випадків та профзахворювань

Микола Манжула, начальник відділу  профілактики страхових випадків – головний страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального  страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини