Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:33:20

У центрі села Киїнка ремонтується міст

22.11.2021   10:26Агенцiя

Оновлення штучної споруди входить до комплексу робіт з ремонту дороги. Наразі міст заасфальтований, що дозволяє відкрити проїзд транспорту в обох напрямках (на час мостових робіт транспорт рухався реверсивно). Довжина мосту - 12 метрів.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг в Чернігівській області.

Побудований в 1973 році, матеріал - залізобетон.

Проведений ремонт бетонних поверхонь опор та прогонової будови.

Далі робиться мостове полотно.

Наразі укладений асфальтобетон, проводяться зварювальні роботи на пішохідній зоні.

Нагадаємо, по селу Киїнка ремонтується 3,7-кілометрова ділянка траси Р-69 Київ - Вишгород - Десна - Чернігів. Це відрізок від Чернігова до перехрестя з дорогою М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі.

Наразі на об'єкті продовжується облаштування інфраструктури для пішоходів та громадського транспорту. Робочі встановлюють бортові камені, укладають тактильну плитку. Вздовж проїзної частини робиться пішохідна зона, якої раніше по населеному пункту не було. Поблизу школи зроблений пішохідний перехід з острівцем безпеки. По селу встановлюються опори зі світильниками. Після ремонту дорога по населеному пункту буде освітлена.

Підрядна організація - ТОВ "ШБУ №14".

Ця ділянка дороги Р-69 забезпечує в'їзд до обласного центру з об'їзної Чернігова з траси М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. Фактично село Киїнка - це околиця Чернігова, тут проживає чимало людей, що працюють у місті. Також є дачні будинки містян. Рухається міський громадський транспорт, шкільний автобус.

В процесі ремонту тут: знято старе зношене покриття дороги. Влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетону товщиною 12 сантиметрів та верхній шар товщиною 5 сантиметрів. Будуть відремонтовані зупинкові та посадкові майданчики, встановлені нові автопавільйони на зупинках громадського транспорту. Також буде зроблена тротуарна зона. Встановлені нові дорожні знаки, огородження, напрямні стовпчики, нанесено розмітку, шумові смуги. Влаштовано зовнішнє електроосвітлення.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини