Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:41:31

Прикордонники виявляють підробні сертифікати

17.11.2021   13:34Агенцiя

Карантинні обмеження, які є чинними для перетинання державного кордону, ситуація у пунктах пропуску та протидія порушенням карантинних обмежень з боку прикордонників.

За інформацією, озвученою заступником директора департаменту начальником управління організації прикордонного контролю генерал-майором Юрієм ЛИСЮКОМ у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2021р. № 954, іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту та мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції, встановлення додатку «Вдома» та проходження тестування в Україні. Також для всіх іноземних громадян та власників посвідки на тимчасове проживання незалежно від країни прибуття для в’їзду в Україну незмінною залишається необхідність мати поліс страхування, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на весь термін перебування в Україні.
Окрему увагу приділено питанню перевірки на державному кордоні сертифікатів про вакцинацію.
Починаючи з 21 серпня цього року прикордонники здійснюють перевірку відповідних Covid-сертифікатів за допомогою устаткування, яке використовує програмне забезпечення SafeBorder.
На сьогодні кількість перевірених новим застосунком документів стрімко наближається до 1 мільйона, що вже має свою ефективність та результати.
Для прикладу, за минулий тиждень охоронці кордону перевірили понад 79 тисяч сертифікатів про вакцинацію від Covid-19. У загальній кількості дійсних документів вивлено і три десятки пдроблених. Це становить близько 0,04% тижневого обсягу перевірених сертифікатів.
За минулу добу прикордонники просканували понад 10,2 тисячі QR-кодів. Левова частка цих сертифікатів була перевірена у пунктах пропуску на західному кордоні – 4513 та 4904 - у столичних аеропортах. Підроблених за добу виявлено 11 сертифікатів.
Усього з 00.00 21.08.21 перевірено – 940 тисяч 125 сертифікатів, із них виявлено 1737 недійсних та 594 підроблених сертифікатів про вакцинацію.

 

Державна прикордонна служба

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини