Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:42:15

У Чернігові пройшла зустріч українських та американських військових

09.11.2021   10:10Агенцiя

В оперативному командуванні «Північ» відбулася робоча зустріч Аташе Сухопутних військ при Посольстві США в Україні полковника Брендона ПРЕСЛІ з командувачем військ генерал-майором Віктором НІКОЛЮКОМ та офіцерами управління.

У ході візиту керівний склад ОК«Північ» та американські колегиобговорили ряд питань щодо безпекової ситуації у північно-східному регіоні України та напрямки співробітництва з США.

- Наші підрозділи неодноразово проходили навчання за участі та під керівництвом американських інструкторів. Це і є один із результативних напрямків нашої спільної роботи. Сподіваюся, що співпраця буде тільки поглиблюватися, а позитивні результати нарощуватимуться, - зазначив командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Віктор НІКОЛЮК. – Адже важливо, що задача у нас одна – це перемога над ворогом.

У ході брифінгу української сторони до американських партнерів була доведена інформація про безпекову ситуацію у територіально-сухопутній зоні відповідальності ОК «Північ». Також окремо зупинилися на вже отриманому досвіді управління та підпорядкованих військових частин у ході участі воперації Об’єднаних сил за відповідними напрямками діяльності, зокрема в логістиці, розвідці, в системі зв’язку тощо.
Полковника Брендона ПРЕСЛІ та його помічника майора Джеймса ТІППЕТСА цікавили ефективність тадосвід використання матеріально-технічної допомоги, отриманої від США у ході виконання бойових завдань українськими військовими. Серед іншого увагу акцентували на застосуванні ПТРК «Javelin».

Звичайно, зустріч не пройшла без обговорення перспективних напрямків співробітництва та подальших спільних дій українських військових та партнерів країни-члена НАТО задля укріплення обороноздатності України.

На згадку про плідну зустріч генерал НІКОЛЮК та полковник ПРЕСЛІ обмінялися сувенірами.

Світлана Халімоненко, служба зв’язків з громадськістю ОК «Північ»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини