Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:47:52

У школі Новгород-Сіверської громади висадили яблуневий сад

08.11.2021   09:07Агенцiя

У квітні минулого року державне підприємство «Новгород-Сіверський лісгосп» очолив молодий і енергійний фахівець Сергій Михайлович Заєць

 А вже восени на виборах до місцевих рад його обрали депутатом Новгород-Сіверської міської ради. Бо і самі жителі цього старовинного міста, і колеги знають Сергія Михайловича як ініціативного висококваліфікованого спеціаліста, чуйну людину, вмілого організатора на добрі справи, котрий особливо переймається не лише розвитком лісової галузі, а й проблемами довкілля, залученням до цієї важливої справи широкої громадськості, особливо молоді.

Ось і нинішньої осені в акції, ініційованій Президентом України «Створюємо ліси разом», новгород-сіверські лісівники одними з перших завершили лісокультурницьку кампанію і відновили 21,6 гектара молодих лісів. А ще на двох десятках гектарів нових земель, непридатних для ведення сільгоспвиробництва і переданих лісгоспу, теж посадили молоді ліси. І таким чином виконали першу заповідь президентської ініціативи.

Значні позитивні зміни відбулися в лісгоспі і в економічному плані. Якщо раніше серед усіх лісгоспів Чернігівського ОУЛМГ Новгород-Сіверське лісове господарство посідало дванадцяте місце, то за дев’ять місяців нинішнього року воно енергійно перемістилося на четверте.

А ось 4 листопада депутат Сергій Заєць виявив ініціативу і запропонував створити яблуневий сад на подвір’ї школи імені Бориса Майстренка. Разом з педагогами, школярами під наглядом досвідчених лісівників вже посадили тут три десятки яблунь різних сортів – ранніх, середньо – і пізньостиглих. Приємно, що  у цьому заході взяв участь не лише Сергій Михайлович, а й уся його сім’я – дружина Людмила, донька-дев’ятикласниця Карина і п’ятикласниця Кристина.

Ця добротворча акція стала ніби заключним акордом в осінній лісокультурній кампанії.

Директор школи імені Бориса Майстренка Віра Петрівна Мокрякова згадує:

– Ще напередодні першовересневого свята  мені зателефонував директор лісгоспу і запропонував  своїми зусиллями збудувати альтанку на подвір’ї школи. Тепер у цій ошатній  і просторій альтанці вчителі проводять уроки на свіжому повітрі. Особливо це важливо під час пандемії і карантину. До того ж, Сергій Михайлович в цей день подарував нашій школі телевізор.

Таке уважне ставлення молодого очільника лісгоспу і депутата міськради до потреб школи, турбота про дітей – яскраве свідчення того, що цей керівник справді по-батьківськи турбується про молоду зміну. Більше того, він запевнив, що лісгосп і надалі співпрацюватиме з педагогічним колективом, а школа стане підшефною для Новгород-Сіверського лісгоспу.




Відрадно, що очільник лісгоспу завчасно потурбувався і про безпеку лісів в пожежонебезпечний період. Вже встановлені камери відеоспостереження за лісовими масивами, а для лісової охорони придбано сім мотоциклів. До кінця року збираються придбати ще з десяток. Щоб лісова охорона ставала дедалі мобільнішою і ефективнішою, а ліс – більш захищеним.



 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.