Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:25:04

Чернігівська міська лікарня № 2 буде оснащена додатковим кисневим обладнанням

05.11.2021   10:08Агенцiя

Завдяки державній субвенції для Чернігівської міської лікарні № 2 планують закупити ще одну кріогенну ємність, що додатково забезпечить ліжка підведеним киснем. Про це сьогодні повідомила заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк під час брифінгу у медзакладі.

Кисневе обладнання після організації централізованої закупівлі отримають й інші заклади. Адже загалом для Чернігівщини уряд виділив майже 15 млн. грн. на забезпечення подачі кисню.

Наразі ж лікарня повністю забезпечена киснем, що так потрібен хворим на Covid, відповідне обладнання працює безперебійно. Це саме стосується і області у цілому — на ранок четверга у лікарнях області залишалося 15 тонн рідкого кисню та 550 балонів з газоподібним.

За словами генерального директора лікарні № 2 Владислава Кухаря, нині тут лікуються 279 пацієнтів з коронавірусною хворобою. Кількість людей, які потребують госпіталізації, збільшується, як і тих, хто потребує кисневої підтримки. Симптоматика тяжка, медики працюють у дуже напруженому режимі. Втім, оптимізму додають темпи вакцинації. Адже на сьогодні це єдиний дієвий шлях.

— Люди активізувалися. Останні три дні область тримає досить непоганий темп вакцинації: кількість щеплених за добу перевищує 9 тисяч. Люди почули, зрозуміли необхідність і переваги вакцинації,  — зазначила Жанна Шерстюк і додала, що робота в цьому напрямі постійно посилюється. — Використовуємо всі наявні ресурси: щепитися можна і на вокзалах, і у торгово-розважальних закладах, адміністративних установах, закладах культури… Хто ще вагається — запрошуємо.

Нагадаємо, у місті Чернігові працюють 4 центри вакцинації населення (в Обласному молодіжному центрі (колишній кінотеатр ім. Щорса), приміщенні Чернігівської облради (просп. Миру, 43), торговельних центрах «Голлівуд» та «ЦУМ») за відкоригованим графіком (поки що на 4 та 5 листопада) — з 8.00 до 20.00.

Також працюють пункти щеплень поліклінічних відділень міських лікарень (за графіком роботи цих медичних закладів). У наявності вакцини різних виробників.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.