Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:04:45

Петра Гармаша звільнили з посади начальника обласного управління охорони здоров'я Чернігівської облдержадміністрації

03.11.2021   18:17Агенцiя

Цю інформацію Суспільному підтвердив голова ОДА В'ячеслав Чаус. За його словами, Петро Гармаш сам прийшов із заявою до очільника області та попросив її задовільнити.

    «Я зі свого боку подякував за те, що він зробив, адже він працював не один рік. За його головування область була одна з найкращих по організації», — прокоментував В'ячеслав Чаус.

Мотиви, через які Петро Гармаш прийняв таке рішення, голова ОДА не коментував, посилаючись на те, що найкраще про це дізнатись безпосередньо у нього. Зі свого боку, каже Чаус, що претензій до Гармаша не мав.

    «Є претензії до організації окремих структур та підрозділів ОДА, і ми над цими внутрішніми процесами працюємо. Найголовніша претензія на сьогодні не до одного підрозділу, а до багатьох — це відсутність комплексного підходу при вирішенні тієї чи іншої проблеми чи задачі, які є наразі в області. Цю комплексність ми зараз й вибудовуємо. До підрозділу, яким керував Гармаш, були претензії щодо комплексності».

Наразі нема кандидата, хто займе місце Гармаша, додав В'ячеслав Чаус.

    «Це рішення було прийняте сьогодні (3 листопада, — ред.), тому зараз разом із командою я займаюсь пошуком кандидата на цю посаду», — сказав очільник ОДА.

Нагадаємо, у квітні 2021 року, коли головою Чернігівської ОДА була Анна Коваленко, Петра Гармаша відсторонили від виконання обов'язків – через відкрите дисциплінарне провадження. Підставою стала доповідна записка заступниці голови ОДА Жанни Шерстюк.

Її вона підготувала за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності управління охорони здоров'я. «Інформація, викладена в акті, може свідчити про ймовірне прийняття Гармашем П.П. необґрунтованого рішення, що спричинило незаконне використання або інше заподіяння шкоди державному чи комунальному майну». Тоді Суспільному чиновник розповів, що не згоден з таким рішенням та буде доводити свою правотуу суді.

В'ячеслав Чаус після призначення на посаду голови ОДА, на питання, чи працюватиме з Петром Гармашем й надалі, назвав його «притомним» керівником, тобто таким, хто насправді розуміє, що відбувається в закладах охорони здоров'я. А потім Чаус сказав, що буде приймати рішення по Гармашу як подивиться на його роботу.

Наразі Суспільне намагається зв'язатися з Петром Гармашем, щоб отримати його коментар з цього приводу.


suspilne.media

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини