Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:25:33

Безбар’єрність: в області напрацьовується алгоритм реалізації обласного плану заходів

01.11.2021   16:07Агенцiя

Україна без бар’єрів — це країна, де забезпечуються рівні права та можливості для всіх людей у самореалізації, зайнятості, пересуванні, сервісах, здобутті освіти, спілкуванні, дозвіллі та розвитку. Тобто кінцевою метою є створення суспільства без обмежень. Країна поступово рухається у цьому напрямі, на що і направлена ініціатива першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

На виконання указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Планується впровадження шести напрямів безбар’єрності – фізичної, інформаційної, цифрової, суспільної, економічної та освітньої. До реалізації заходів залучені 16 міністерств, з них 7 реалізують флагманські проєкти.

Обласний план заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року затверджений розпорядженням голови Чернігівської ОДА від 27 жовтня поточного року № 1006. Проте до нього можна вносити зміни.

Минулого тижня проєкт документа обговорили на засіданні обласного комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Сьогодні обговорення плану продовжилося онлайн, але вже за участі представників громадських організацій людей з інвалідністю.

Найбільше зауважень активісти озвучили щодо наявних транспортних засобів, що далеко не безбар’єрні (мова йде про громадський транспорт, шкільні автобуси тощо). Акцентували учасники засідання й на інфраструктурній доступності маломобільних груп населення до соціальних закладів (медичних, освітніх), а також необхідності функціонування «соціального таксі».

— Сподіваюся, що наш комітет стане дієвим майданчиком для концентрації корисних ініціатив, а найголовніше — їхньої реалізації. Саме для цього і напрацьовуємо орієнтир першочергових кроків — обласний план заходів, — підкреслив заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов.

Робота над удосконаленням обласного плану заходів триває.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини