Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:49:56

Відсутність газу для опалення восьми бюджетних закладів у Чернігові класифікована як надзвичайний стан

12.10.2021   08:14Агенцiя

Щодо бюджетних закладів, які використовують природний газ самостійно.

За результатами селекторної наради, яку провів 8 жовтня профільний міністр за участю голови НАК «Нафтогаз» і керівників державних адміністрацій та громад, визначена процедура, за якою рекомендовано діяти територіальним громадам.

11 жовтня, у Чернігові ці рекомендації виконані. А саме, міська Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, яким неможливість початку опалювального сезону у восьми бюджетних закладах міста через відсутність природного газу класифікована як надзвичайний стан. Обіцяно, що НАК «Нафтогаз» після цього забезпечить необхідні ліміти газу. Про це на засіданні комісії проінформував заступник чернігівського міського голови Віктор Геращенко.

У Чернігові в групі бюджетних закладів, які мають окремі газові котельні або побутові котли і тому мають купувати газ окремо - Територіальний центр соціального обслуговування Новозаводського району м. Чернігова, КНП «Сімейна поліклініка» (на Рокоссовського, 47), КНП «Міський стоматологічний центр», Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми та молоддю, дві бібліотечних філії та дитсадок №66. Останній з цих об'єктів є найбільш вразливим, тому його котельню для убезпечення в майбутньому від подібних ситуацій зараз юридично передають з відання управління освіти в цілісний майновий комплекс, який орендує в міста і для якого закупає газ АТ ОТКЕ.

Для більшості ж чернігівців - тобто всіх споживачів теплової енергії, підключених у нашому місті до централізованого опалення - опалювальний сезон, відповідно до розпорядження міського голови, розпочинається з сьогоднішнього дня. Тепло вмикають для 1284 житлових будинків, 52 дитсадків, 32 шкіл, 9 лікарень та інших об'єктів. Комфортніше в них має стати вже протягом доби.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини