Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:57:36

Питання раціонального використання енергоносіїв в опалювальний період обговорили з керівниками бюджетних закладів

07.10.2021   13:03Агенцiя

Перейнятися тим, що цей опалювальний сезон через дуже високу ціну на енергоносії буде для міста надзвичайно складним. Вирішити питання, як забезпечити в бюджетних закладах Чернігова максимально раціональне використання всіх енергоносіїв, але в той же час – і прийнятний обігрів за рахунок розумної експлуатації мереж. До цього закликав заступник міського голови Віктор Геращенко керівників бюджетних закладів та установ.

Мова про це йшла на розширеній нараді щодо проходження опалювального сезону 2021-2022 років, яка відбулася в Чернігівській міській раді 6 жовтня. На нараді також говорили про те, як в різних закладах це забезпечити технічно, що підготувати, до кого звертатися в разі виникнення проблем тощо.

30 вересня в Україні був підписаний так званий "тарифний" меморандум. Цим документом погоджено фіксовану ціну на блакитне паливо для виробництва тепла бюджетним організаціям, але остаточно не визначено механізми компенсації місцевим бюджетам. Враховуючи ситуацію на паливному ринку, постає питання економного споживання ресурсів.

- Якщо ми проходимо опалювальний період з цінами для населення 7,428 тис. грн за тисячу кубів, а для бюджетних установ – 16,39 тис. грн, місцевий бюджет повинен сплатити і компенсувати теплопостачальним підприємствам близько 460 млн грн. Бюджет розвитку міста складає 600 млн грн. Виникає доречне питання – як правильно пройти опалювальний період, як зекономити енергоресурси і, власне, кошти місцевого бюджету, - прокоментував Віктор Геращенко.

Наразі у Чернігові є 132 установи, які фінансуються з місцевого бюджету. Зокрема, у всіх дитячих садочках, крім одного, вже розпочали опалювальний період. В середньому бюджетні установи міста споживають 45 тис. гКал тепла, електроенергії – 8,7 млн КВт.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.